Новини от вселената на „Star Wars”

от на 2016-08-05
 

Имаме интересна галерия със снимки от „Rogue One: История от Междузвездни войни”, че бързаме да опишем всички нови неща от информационния поток, свързан със „Star Wars”, за да не ни обвините в разсеяност, преди да разлистите галерията…

След като визията на Death Troopers и разни нови извънземни беше „разкрита” в трейлъра и други рекламни материали, свързани с „Rogue One: История от Междузвездни войни”, време е да хвърлим поглед и към една нова машина – The U-Wing Fighter INCOM UT-60. Това е нов кораб за „превоз на войски, но и боен кораб. Крилата могат да се преместват в зависимост от ситуацията – доставка на военни отряди или осигуряване на подкрепа на бунтовниците във въздуха”.

star-wars-u-wing-img04-2060805

star-wars-u-wing-img06-2060805

star-wars-u-wing-img03-2060805

star-wars-u-wing-img02-2060805

The U-Wing Fighter INCOM UT-60

The U-Wing Fighter INCOM UT-60

Според The Hollywood Reporter работата по „Rogue One: История от Междузвездни войни” продължава с пълна сила след приключване на допълнителния снимачен период и в момента Тони Гилрой е поел сериозна роля в монтажа – не до степен да измести Гарет Едуардс, а да му бъде от полза с опита си и вероятно по-умерен подход към историята, за да се хареса окончателния ѝ вид на Disney. Отношенията между двамата режисьори са описвани като „много добро сътрудничество” – да не забравяме, че по подобен начин Гилрой се бил намесил и по време на финализиране на „Годзила”… Хората от Disney си траят по темата.

Състоя се първата среща на новия президент на ABC Entertainment Чанинг Дънги с Асоциацията на телевизионните критици. На зададен въпрос дали би искала да добави телевизионна Star Wars поредица в портфолиото на мрежата, тя е потвърдила, че в момента се водят активни преговори по темата с Lucasfilm, но без да е наясно дали става въпрос за игрален или анимационен сериал. АВС е компания на Disney и до момента е излъчвала програми от „бранд”-ове като Marvel и Muppets. Дълго още преди Lucasfilm да се продаде на Disney, Джордж Лукас е имал желание да реализира игрална поредица, чиито събития се случват между епизоди III и IV; анимираните поредици „Clone Wars” и „Star Wars Rebels” се представят доста добре в кабелните телевизии – логично е да се гледа в посока телевизионна реализация, още повече с бума на интереса към този тип медия заради качествените сериали на голяма част от тв-компаниите.

Новини около Епизод 8 – очаква се да се появи имперския злодей със синя кожа, адмирал Троун, създаден от Тимъти Зан за романа „Heir to the the Empire” и двете му продължения – „Dark Force Rising” и „The Last Command”.

Адмирал Троун

Адмирал Троун

Забавна подробност, свързана с австралийските фенове на Star Wars – 64 390 от тях са декларирали, че членуват в „религиозната секта на джедайте” преди няколко години и се оказва, че „джедай” като религиозно вероизповедание се нарежда някъде точно под сикхите и над „Адвентистите от седмия ден”. И тъй като от това зависи финансирането от страна на държавата, фондацията на атеистите в Австралия са се заели да убеждават феновете да отбелязват в официалните форми за преброяване, че „не са религиозни”, а не че са „джедаи”!

rogueone0001_0 rogueone0002_0 rogueone0005_0 rogueone0009_0 rogueone0011_0 rogueone0015 rogueone0016 rogueone0012_0 rogueone0013_0 rogueone0014

Допълнителни подробности за цялата вселена на „Star Wars” и конкретно за „Rogue One: История от Междузвездни войни” може да откриете в новините по темите до момента. Все още в очакване на нов трейлър, посветен на „Rogue One”, напомняме, че филмът трябва да се появи на екран на 16 декември 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2016-08-05 at 15:15

  Тимъти Зан е наричан бащата на разширената вселена, и аз много се кефя, ако Траун вземе участие, това ще значи, че Дисни не всичко са затрили. А и има резон, защото той продължава да пише по „Войните“

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-08-05 at 16:54

  Тва си е спойлер бе – знаеше се официално, че Троун го има в Ребълс, ама за осмия епизод си е изненада. Дано не е вярно, струва ми се малоумна идея.

  Отговор

 • Riddick
  2016-08-05 at 17:01

  Даже Дел Торо си го представям син и с червени светещи очи

  Отговор

 • Propaganda
  2016-08-05 at 18:23

  Чета ви от години, пичове, и с цялото ми уважение към лимонката Светли, на която чарът й е да се изцепва:

  -01- Нека бъдат крила с изменяема стреловидност/геометрия. Сегашното описание е нелепо като коментар на Сатърчето за кино.
  -02- ТрАун, молим. Нека бъде „А“.
  -03- Книгите от „разширената“ вселена на SW не са 3. Дори на български има вече 6 преведени, хем и.к. „Труд“ са боклуци.
  -04- Факт, че Тимъти Зан е великолепен. От невероятните трилъри „Гонитба за Икар“, „Нощният влак за Ригел“ до богохулната „Ангелиада“.
  -05- Лято е. Нека ментата бъде с вас.

  Отговор

  • Riddick
   2016-08-06 at 13:14

   -03- Всъщност 7
   Трилогията за Траун, Дуология „Ръката на Траун“ , „В търсене на оцелелите“ и „Изходящ полет“ – много любима


 • UZUMAKI
  2016-08-06 at 07:29

  Потвърдиха, че Байл Органа ще се появи във филма. Навсякъде е като новина, ебати – не можеш да я пропуснеш, освен ако не живееш в пещера без интернет… Липсва ми ужасно много усещането да седнеш да гледаш някой актуален блокбастър и екшуъли поне нещо да те изненада в съдържанието. Писна ми всичко да изтича в тоя проклет нет.

  Отговор

 • 2016-11-29 at 20:11

  Не е истина как се нарязах с една идиотска статия… разбрах кой е бащата на Рей. :(

  Отговор

  • radi
   2016-11-29 at 21:05

   Давам ти, да го кажеш само на Благо, да му развалиш кефа :)


Коментирайте