Капитан Америка

За нас „Капитан Америка” не е най-чаканият филм на годината (и вероятно няма шанс да стане), но след този трейлър сме значително по-обнадеждени. Вече видяхме как Стив Роджърс се превръща в супер-войник в тв спота, хвърлихме едно око на червената черепна кутия на злодея, а сега дойде време на истинска, 2 минути и половина кино-реклама.

Приятен трейлър, който за съжаление не пълни душата, но при положение, че първоначално се притеснявахме, че това ще е най-голямата тъпотия сред летните блокбастъри (те така или иначе не се славят като особено остри), сега филмът изглежда доста обещаващо. Харесва ни речта на Томи Лий Джоунс, нищо че този глас винаги ще ни напомня за щатския шериф Самюел Джерард (The fugitive’s name is…Adolf Hitler), а Станли Тучи напълно очаквано е на ниво.

Наистина е поредната „origins” история, но за наша радост не става дума за тийнейджър, който се сблъсква с тройната заплаха „пубертет/гимназия/свръхсили”. Също така, действието се развива по време на Втората световна война и за Холивуд това го прави направо историческа драма. Прекомерният патриотизъм не дразни, най-малкото защото се очакваше – когато героят се казва Капитан Америка, няма как да пропуснем разветите знамена и разпалените речи за Адолф Хитлер. И така стигаме до злодеите… За съжаление, „Red Skull” почти не се вижда и Капитанът се бори предимно с безименни войници и атентатори.

http://www.youtube.com/watch?v=8uy8Ti83GRQ

Особено ни хареса, когато нашият герой е хванал за сакото противника си, пита го кой е и получава отговора „Първият от много”. И това го казва на Капитан Америка… Ако не знаете, и този трейлър напомня – той е първият Отмъстител!

„Капитан Америка” е режисиран от Джо Джонстън, а в ролите са Крис Евънс, Станли ТучиХюго УийвингХейли АтуелТоми Лий ДжоунсНийл Макдоноу, Себастиян Стан и Тоби Джоунс.

Премиерата е 29.07.2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Озадъчен съм колко… добре изглежда. Сякаш докарва "Индиана Джоунс" атмосфера.

    А черепът наистина много за кратко, даже и на стоп кадър нищо не се вижда. 🙁

  2. Наистина изглежда добре … с изключение на момента в който се появи костюма … май по-нелеп костюм на супергерой не се сещам …. опитвам се,

  3. Ако бяха избрали Крисчън Бейл за ролята, щяха да спестят пари от CGI покрай кльощавия Крис 🙂 lol

    Изглежда яко! Дано да мачка… или поне да не смуче! 🙂

  4. Хаха, Елфе, да. Бейл щеше да отслабне и след това да направи мускули за отрицателно време. 😀

  5. @Nostromo

    Уоу, Ностро!? Индиана Джоунс? Изненадваш ме. 🙂 🙂

    @MadMax

    Костюма можеше да е още по нелеп! Имаше шанс! 🙂

    @legrandelf

    Ха-ха-ха!

    Аз се надявам да не смуче. Съмнявам се да мачка!

  6. Като всеки трейлър виждам бляскавите страни на филма – дано не останем само с това, че напоследък все попадах на филми, чийто най-хубави неща бяха в трейлърите (за справка – Злеташкия Стръшел), но бяха направили атмосферата добре – даже ми се стори като комбинация от Wolfenstein и наистина малко от Инди, просто на места имаше някакво влияние 🙂

    Но може и да греша – както обикновено 🙂

    Поздрави

  7. При всяко положение изглежда по-добре от другата комиксова адаптация, която се очаква да ни го "зачука" още в края на април – "ЧВОР: Богът на тъпотевиците."

    Крис Евънс ме радва изключително много, а "Капитан Америка" е шанс за БГ зрителите да го видят отново на голям екран след като предишните няколко заглавия с негово участие бяха шкартирани от БГ разпространителите при все, че бяха мейджърски филми.

    Има нещо наистина от усещането за Индиана Джоунс, вероятно заради нацисткия полъх на епохата и факта, че Джо Джонстън не е като да не е повлиян в кариерата си от Стивън Спилбърг.

    Аз се надявам на нещо свежо като първия IRON MAN, че не може само на мрачни комиксови адаптации да се залага – трябва и нещо по-забавно.

  8. Не мога да кажа, кой от двата "Капитана" или "Тор" ми изглежда по-добре и кой има по-голям шанс да се окаже по-хубав. Все пак говорим за много различни истории и филми.

    Скоро ще видим какво ще излезе от цялата работа! 🙂

  9. Супер и Спайдър – мен водят в класацията за чалга стайлинг. В някой от следващите си ребуути, ще си турят руси екстеншъни и цици.

  10. Според мен най-големите модни престъпници са Тор и Капитан Америка. Но поне си носят бельото отдолу, където му е мястото. 🙂