„Линия на смъртта”  (1990)
„Линия на смъртта” (1990) – Кийфър Съдърланд с Джулия Робъртс, Кевин Бейкън, Уилям Болдуин и Оливър Плат

След няколко месеца, прекарани в „клинична смърт” – последния път, когато писахме за проекта, беше през октомври миналата година, когато беше съобщено, че Елън Пейдж е заявила готовност за участие – подготвяният римейк на „Линия на смъртта” („Flatliners”) се завръща към живот, при това с доста интересно развитие на актьорския фронт.

Deadline съобщават, че Кийфър Съдърланд, който беше една от младите звезди (наред с Джулия Робъртс, Кевин Бейкън, Уилям Болдуин и Оливър Плат) в оригиналния филм на Джоуел Шумахер, ще вземе участие и в новата версия като „опитен доктор”. Дали образът има някаква връзка с този от първия филм все още не е съвсем ясно, но нещата клонят по-скоро към не. Информацията е, че Съдърланд все още не е подписал договор, но че се е съгласил и всичко е въпрос на формалност.

От Deadline научаваме още – поне за нас е нова информация, че освен Елън Пейдж, вече е ясно и кои ще са останалите актьори, които ще влязат в ролите на младите доктори, опитващи да погледнат отвъд смъртта. Това са Диего Луна, Нина Добрев, Джеймс Нортън и Кирси Клемънс.

Припомняме, че първият филм (който харесваме и намираме за един от най-добрите на Шумахер) разказва за няколко студенти по медицина, които за много кратък период от време умишлено се поставят в състояние на клинична смърт, след което се реанимират с цел да разкрият какво лежи отвъд линията на смъртта. Непрекъснато увеличавайки времето, в което са мъртви, скоро те се сблъскват с материализацията на мрачни моменти от миналото им, без да знаят дали са истина или просто халюцинации.

Режисьор на новата версия на „Линия на смъртта” е Нилс Арден Оплев („Мъжете, които мразеха жените”. „Mr. Robot”), с сценарият е дело на Бен Рипли („Първичен код”), а продуценти отново са Лорънс Марк и Майкъл Дъглас. Снимките на филма се очаква да започнат през следващите няколко дни в Торонто, а премиерата е предвидена за следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

    1. Слаб 2, седни си.
      Оригиналът е доста як, наскоро го гледах и в някои моменти си личи, че е dated. Така, че римейк звучи найс.

    2. Аз още не съм станал, ти ми викаш да си сядам 😀

    3. Мисълта ми беше да го гледаш. Аз от теб съм научил доста яки заглавия. Не може да не си гледал Flatliners 🙂

    4. ОК, ще. 🙂 Чиста случайност е, че съм се разминал с него досега.

    5. Да бе, приятно е филмчето! 🙂