Официален поглед към Роланд и Човека в черно от „Тъмната кула”

от на 2016-07-15
 

Tymnata kula

За пореден път важни новини около амбициозните екранизации на  „То” и „Тъмната кула” по Стивън Кинг вървят ръка за ръка. След като вчера видяхме първата снимка на ужасяващия Пениуайз от „To”, днес получаваме и първия официален поглед към стрелеца Роланд Дисчейн и Човека в черно Уолтър Падик (aka Рандал Флаг) от „Тъмната кула”, изпълнявани от Идрис Елба и Матю Маконъхи.

Снимките идват благодарение на специалното Comic-Con издание на EW, в което има разширен материал, посветен на филма, и чиято корица е украсена от Елба и Маконъхи. Припомняме, че „Тъмната кула” разказва за последния оцелял стрелец Роланд Дисчейн, който е по петите на Човека в черно и търси Тъмната кула – център и опора на целия, променен до неузнаваемост свят.

Идрис Елба - Роланд

Ето какво споделя Идрис Елба за Роланд:

Има мистичен елемент в него [Роланд]. Той е около 200-годишен. Съществува от доста време  и е развил дълбока връзка със [свръхестествената] природа на филма. Роланд е в пълно съзвучие с това. Когато се запознаваме с него, той в голям степен е стоик, не иска да говори. Но когато го опознаете, той наистина знае доста за света и неговата история.

Честно казано, неофициалните снимки на Идрис Елба ни харесаха повече. Тук той ни изглежда още по-жизнен и лъскав и следователно още по-далеч от представата за обруления стрелец (вдъхновен от образа на Мъжа без име от филмите на Серджо Леоне), който познаваме от книгите. И тази кожена гюдерийка е като излязла не от уестърн, а от някоя модерна вампирска екшъния като „Блейд” или „Подземен свят”. Това, което хваща окото ни в положителна посока, е странният барелеф зад гърба на Елба, който сякаш е излязъл от някой от филмите за Пришълеца.

Матю Маконъхи - Тъмната кула

Ето какво споделя Матю Маконъхи за Човека в черно:

В действителност той е човек. Искаха да подходят много човечно и реалистично. Очевидно има митични дози добро и зло в Уолтър. Но не искахме да е много фантастично. Това би обезценило човечността. Затова Уолтър за мен е човек, който излага двуличието… Знаете ли, той не е буквално Дявола, но аз със сигурност мисля за него като за Дявола. Мисля като Дявола.

Не е най-доброто изказване, ама карай, разбираме какво има предвид. Като изключим нелепата прическа, засега сме доволни от това, което виждаме от Уолтър – изглежда доста натокан и заплашителен. Мястото, сред което крачи, е „Дикси Пиг” – заведение, което почитателите на романа познават добре.

Споменаването на „Дикси Пиг” е доста добър повод да отбележим и вече официално потвърдената информация, че Сузана и Еди, които имат огромна роля в сагата, няма да имат поява в първия филм, а евентуално (ако всичко се подреди като хората и филмът е успешен) чак във втора част.

Също така официално беше потвърдено, че „Тъмната кула” ще бъде ремикс от всички романи в стила на „супергеройските филми, които често комбинират елементи от десетилетната комиксова митология, за да създадат нова origin история”. Истина се оказа и теорията за естеството на историята (загатната от промо-туит на самия Кинг), за която може да прочетете тук.

Завършваме с една задкулисна снимка, която предлага първия ни поглед към Джейк Чеймбърс (Том Тейлър), и с тематичната корица нa EW.

 

тъмната кула корица

Режисьор на „Тъмната кула” е  Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите са Идрис Елба, Матю Маконъхи, Аби Лий, Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Премиерата е 17 февруари 2017.

Идрис Елба, Матю Маконъхи

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2016-07-15 at 11:25

  Досега си пазех коментарите, в очакване на официални снимки, но Идрис Елба определено е тотален мискаст. И със споменатата гюдерийка нещата са покъртително далеч от първоизточника. Но тея мистични форми отзад са супер, дано поне сетинга и атмосферата са на ниво.

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2016-07-15 at 12:48

  Толкова не ме впечатли първата книга, че колкото по-далеч, толкова по-интересно.

  Отговор

  • Чернев
   2017-05-03 at 11:11

   Стисни зъби и продължи. :) Нататък става доста по-добре. Все пак първата книга е писана по времето, когато Кинг е бил студент, а последната – трийсет и кусур години по-късно.


 • Начев
  2016-07-15 at 16:14

  Това ще е страшен манджурляк.

  Отговор

 • irationalism
  2016-07-15 at 16:51

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d6/Roland_Deschain_by_Michael_Whelan.png
  Открийте 12-те милиона разлики. Искам да гледам филм за Малколм X рус със сини очи, Брус Лий Руснак и Чингис Хан да го играе Боно от U2. Не знам дали от политическа коректност или друга простотия, но по дяволите някои герои от фикцията и историята си имат горе долу някъв антропологичен вид подаден от изтоници или самия автор.

  Отговор

 • lava
  2017-05-02 at 19:48

  ‘Що бе? Кое от „the tall white and ugly“ не ти се връзва с бат’ Идрис?

  Отговор

Коментирайте