Само преди три дни споменахме за първи път подготвяния телевизионен проект по най-новия роман на Джонатан Франзен „Purity” с участие на Даниел Крейг. Ето, че подписът на (любимия) екс-Бонд вече е сложен до този на режисьора Тод Фийлд („In the Bedroom”, „Little Children”), а Showtime обявиха официално, че ще очакват поредица в рамките на два сезона с 20 епизода. Освен че ще списва и режисира всеки от епизодите, Фийлд ще се включи и в групата на изпълнителните продуценти, заедно със Скот Рудин, Ели Буш, Дейвид Хеър и самия Франзен. Последните двама, разбира се, ще помагат като сценаристи, което гарантира контрол на автора на романа върху окончателния вид на новата творба – и това не е непременно лошо.

Ето как е описан романа на Франзен:

Purity” е комплексна история, която включва идеализма на младостта, изключителна лоялност и хладнокръвно убийство. Заплетеният сюжет в романа на Джонатан Франзен е изпълнен с персонажи, едновременно жадни за истината и отчаяно устремени към укриването й. От потомци на немските служби за държавна сигурност до анархисти от Оукланд, Франзен проследява развитието на своите герои в източен Берлин, джунглите на Боливия, източен Харлем и калифорнийските секвойни гори… „Purity” е свръх-амбициозен по замисъл и размах и изключително интимен в изграждането на персонажите – трагикомедия, продължаваща десетилетия, се трансформира и достига кулминационната си точка в съвременността…”

Рудин е предлагал поредицата на няколко компании (като Netflix), преди да се установи в дома на „Showtime”. Това не е първата адаптация на Франзен за телевизия – Ноа Баумбах е предложил на НВО пилотен епизод за „Поправките” („The Corrections”), но въпреки звездния екип, нямаше шанс за реализиране на този проект. За „Purity” няма колебания, защото поръчката е „безпилотна” – директно да се пристъпва към работа, така че сериалът ще го има. Все още не е потвърдено, но се предполага, че Крейг ще влезе в ролята на чаровния източногерманец и активист Андреас Волф. Снимките трябва да започнат в началото на 2017 – сега е време за подготвителен период.

По всичко личи, че решението на Даниел Крейг по отношение на 007 е окончателно – 20-те епизода ще погълнат голяма част от 2017 година за Крейг, а продуцентите на следващия Бонд вече обсъждат дали да поканят Джейми Бел, или Том Хидълстън. Разочаровани сме, защото още един британски актьор би изглеждал повече от прекрасно в костюм на Бонд, но името му дори не се споменава напоследък. Може би защото за по-голяма част от кинаджии и публика той вече е олицетворение на съвременния Супермен? Както и да спекулираме с разсъждения по темата, Хенри Кавил май изпадна от надпреварата за Бонд. Ще видим…

И да не забравяме, че именно на територията на Showtime се завръщат догодина „Twin Peaks” – дали пък няма да се очертаят силни телевизионни позиции като (възможна) конкуренция на Netflix и НВО?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Книгата е жестока, а главният герой е протип на Жулиан Асанж.
    Ако развият потенциала на историята на екран така, както е развита и в романа, ни чака един хитов сериал.