Крайно време беше да стигнем и до този филм! От няколко месеца трейлърите на „Sadako vs. Kayako” ни стоят в OneTab и чакат да ги отразим, но някак все не успяваме да сварим. Причината е, че искахме да кажем няколко думи за двата емблематични хорър франчайза, които обединява филма, както и за традицията на „vs.” филмите, но за това си трябва време, а такова все не достига. В крайна сметка днес видяхме, че и вторият официален трейлър се е появил и по мейнстрийм каналите, и решихме, че вече сме длъжни да представим каквото се е събрало, пък било то и без подробната информация, която искахме да присъства в новината.

Ето с две думи само общите моменти: „Sadako vs. Kayako” изправя един срещу друг два от най-иконичните хорър герои и антагонисти от последните 20-тина години, не само в японското кино, но и в целия свят. Това са Садако Йамамура от поредицата „Ringu”, вдъхновена от романите на Коджи Сузуки, и Каяко Саеки от поредицата „Ju-on” на Такаши Шимизо. На по-широката публика, Садако и Каяко най-вероятно са познати с американските си превъплъщения в римейките (и техните продължения) „The Ring” („Предизвестена смърт”) и „The Grudge” („Проклятието”).

Това, което знаем за сюжета на „Sadako vs. Kayako”, е малко, но напълно достатъчно: след като момиче на име Юри Курахаши и нейната приятелка Сузука Такаги гледат прокълната видеокасета, която намират в изоставена къща, те се оказват в капан – в средата на конфликт между убийствените призраци Садако Йамамура и Каяко Саеки.

Вижте трейлърите по ред на тяхното излизане.

Като за филм, който тръгва като първоаприлска шега (тя получи повече от отличен отзвук и нещата бързо станаха сериозни), изглежда доста добре. Има доста по-високи production values от последните няколко части и от двата франчайза, така че с удоволствие ще го гледаме, когато излезе. Надяваме се отново да ни върне в онова „магично”, отдавна
изминало време, когато J-хорърите бяха в своя апогей!

Ето и два плаката.

плакат на Sadako vs. Kayako плакат на Sadako vs. Kayako

Режисьор на „Sadako vs. Kayako” е Кожи Шираиши („Noroi: The Curse”, „Occult”). В ролите са Мизуки Ямамото, Тина Тамаширо, Маширо Комото, Аими Сатсукава, Масанобу Андо, Мисато Танака и други.

Премиерата е 18 юни 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Фреди срещу Джейсън пасти да яде! 🙂
    Ju-on ми беше насиращ. 🙂