Нова премиерна дата и кастинг за „Blade Runner 2”

от на 2016-04-22
 

Преди два дни Warner разпространиха новината, че подготвяният с години „Blade Runner 2” ще се появи в кината малко по-рано от очакваното – вместо на първоначално обявената дата през януари 2018-та, ще го видим на екран от 6 октомври 2017. Ще кажете, че не е голяма разлика, но за феновете, които очакват филма с нетърпение, и няколко дни могат да им се сторят като цяла вечност, какво остава за три месеца.

Въпреки че януари отдавна не е дупката, в която студията захвърлят безперспективните си заглавия, тази смяна на датата би трябвало да допадне и на скептично настроените към това продължение, тъй като октомври по традиция е месец, в който излизат доста по-стойностни филми (с надежди за „Оскар”) и това може да е индикация, че Warner имат голяма вяра в проекта. Разбира се, има го и момента с избягването на конкуренцията, но освен ако не грешим, и в двата случая „Blade Runner 2” ще се изправи срещу Марвълски филм на Fox, така че…

Новините за „Blade Runner 2” обаче не свършват дотук. Официално беше съобщено, че актьорският състав на филма, който до момента включва ветерана Харисън Форд и новите попълнения Райън Гослинг, Робин Райт и Дейв Батиста, се увеличава с още едно име – кубинката Ана де Армас. Все още няма информация каква точно ще е нейната роля, но от официалния коментар на създателите и изпълнителни директори на Alcon Entertainment Бродерик Джонсън и Андрю Косов разбираме, че ще е главна:

Смятаме, че Ана е една от най-завладяващите изгряващи интернационални млади актриси в света и сме развълнувани, че тя ще изиграе толкова важна роля в това продължение.

Лично ние нямаме преки впечатления за актьорските способности на Ана де Армас, но я намираме за привлекателна, така че поне от тази гледна точка нямаме забележки. Иначе Армас участва в „Knock Knock” на Илай Рот, а предстои да я видим в „Exposed”, където отново си партнира с Киану Рийвс и в обещаващия „War Dogs” с Джона Хил и Майлс Телър.

Режисьор на „Blade Runner 2” е Дени Вилньов („Prisoners”, „Enemy”, „Сикарио”), сценарият е дело на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот), а оператор е великият Роджър Дийкинс. В ролите са Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, Дейв Батиста и Ана де Армас.

Премиерата е 6 октомври 2017 г.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте