Aquaman

Докато „Бързи и яростни 7“ (ревю за него) все още вилнее из световните кина, трупайки баснословни суми, Джеймс Уан вече запълва творческия си график за следващите няколко години. От една страна, той трябва да е на линия за следващия филм от поредицата с Вин Дизел, тъй като догворът му го изисква, от друга – очаква се втората част на успешния хорър „Заклинанието“ да стане готова за 10-ти юни 2016 г. На техен фон някак трябва да се случи и първият екранен самостоятелен филм, посветен на Артър Къри – „Aquaman“, чиято премиера е предвидена за 27-ми юли 2018 г.

За проекта „Aquaman“ в момента се пишат успоредно два отделни сценария; единият е дело на Уил Бийл („Гангстерски отдел“), а другият – на Кърт Джонстад („300: Възходът на една империя“), като не е ясно кой от двата ще бъде ползван в крайна сметка и според какъв критерий. Самият персонаж Къри е създаден още през 40-те години на миналия век, но досега никога не е бил пренасян на кино (за сметка на това се е появявал в анимации и телевизионни продукции). Ако продуцентите наистина успеят да се договорят с Уан и той се заеме с научнофантастичния екшън, значи му предстоят няколко особено напрегнати и работохолизирани години.

Припомняме, че главната роля в „Aquamanще се изпълни от Джейсън Момоа, който преди това (за да бъдем точни: през март догодина) ще ни срещне със своя морски герой в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ на Зак Снайдер.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments