Кристофър МакКуори ще режисира „Мисията невъзможна 6”

от на 2015-12-09
 

Кристофър МакКуори и Том Круз

Една старичка новина, чието отразяване за малко да се окаже „мисия невъзможна”. Причината е, че не сме особено доволни от завръщането на Кристофър МакКуори като режисьор на най-новия филм от поредицата „Мисията невъзможна 6”.

Не сме доволни, не защото МакКуори не свърши добра работа по „Мисията невъзможна: Престъпна нация” – напротив, въпреки леко резервираното ревю на Касабов, болшинството от екипа ни смята, че това е един от най-добрите филми от серията (категорично изпреварван единствено от първата „Мисия” на Брайън Де Палма), а защото смятаме, че един от най-добрите елементи на поредицата до момента беше, че всяка част има различен режисьор, който ѝ придава специфична и уникална форма. Не ни се иска да загубим точно тази „уникалност”.

По тази причина се надявахме завръщането на Кристофър МакКуори да се окаже слух, породен от комерсиалния и културен успех на „Престъпна нация” (подобни слухове имаше и за Дж. Дж. Ейбрамс след „Невъзможна мисия 3” и за Брад Бърд след „Режим фантом”), но информацията бе потвърдена лично от МакКуори, който разпространи следния туит:

Явно МакКуори и Том Круз, който ще се завърне като Итън Хънт (duh!), вече са се сдушили толкова здраво (двамата са работили по „Валкирия”, „На ръба на утрешния ден”, „Джак Ричър” и „Престъпна нация”), че Круз е решил да изостави собствената си идея за „различен филм – различен режисьор”. Далеч по-доволни щяхме да сме, ако се бяха хванали с „Джак Ричър 2”, който бе поет от Едуард Зуик.

Друг момент, за който не сме сигурни, че 100% ни допада, са слуховете (ужким потвърдени от Showbiz 411) за завръщането на Ребека Фъргюсън. Тя беше повече от страхотна в последния филм, но предпочитаме да си останем само с него, дори и завръщането ѝ да означава, че оттук насетне ще имаме една малко по-малко сексистка поредица (каквато несъмнено е). Може би ни се готви първото истински директно продължение в серията. Или пък тя просто ще си стане част от екипа, както са Винг Реймс, Саймън Пег и (вече) Джереми Ренър.

Продукцията на „Мисията невъзможна 6”, който най-вероятно ще има някакво подзаглавие, се очаква да започне през август догодина, а премиерата ще бъде през 2017 г. Като почитатели на поредицата ще следим развитието на проекта, а за финал ви подканяме да видите (или да си припомните) специалният тематичен епизод на подкаста ни „Inglourious Kunts”.

коментари
 
Отговорете »

 
 • curidge
  2015-12-09 at 12:10

  Не че има значение, ама е „Рийчър“, а не „Райън“ =)

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-12-09 at 12:34

  Хах, Дринов се е объркал с онази тъпня с Крис Пайн.

  Иначе тези двамата са страхотно дуо. До този момент нямат слаб филм.

  Отговор

 • radi
  2015-12-09 at 17:07

  Ее един път да се обърка момчето и Вие да го бъзикате :)

  Отговор

Коментирайте