Кристофър МакКуори и Том Круз

Една старичка новина, чието отразяване за малко да се окаже „мисия невъзможна”. Причината е, че не сме особено доволни от завръщането на Кристофър МакКуори като режисьор на най-новия филм от поредицата „Мисията невъзможна 6”.

Не сме доволни, не защото МакКуори не свърши добра работа по „Мисията невъзможна: Престъпна нация” – напротив, въпреки леко резервираното ревю на Касабов, болшинството от екипа ни смята, че това е един от най-добрите филми от серията (категорично изпреварван единствено от първата „Мисия” на Брайън Де Палма), а защото смятаме, че един от най-добрите елементи на поредицата до момента беше, че всяка част има различен режисьор, който ѝ придава специфична и уникална форма. Не ни се иска да загубим точно тази „уникалност”.

По тази причина се надявахме завръщането на Кристофър МакКуори да се окаже слух, породен от комерсиалния и културен успех на „Престъпна нация” (подобни слухове имаше и за Дж. Дж. Ейбрамс след „Невъзможна мисия 3” и за Брад Бърд след „Режим фантом”), но информацията бе потвърдена лично от МакКуори, който разпространи следния туит:

Явно МакКуори и Том Круз, който ще се завърне като Итън Хънт (duh!), вече са се сдушили толкова здраво (двамата са работили по „Валкирия”, „На ръба на утрешния ден”, „Джак Ричър” и „Престъпна нация”), че Круз е решил да изостави собствената си идея за „различен филм – различен режисьор”. Далеч по-доволни щяхме да сме, ако се бяха хванали с „Джак Ричър 2”, който бе поет от Едуард Зуик.

Друг момент, за който не сме сигурни, че 100% ни допада, са слуховете (ужким потвърдени от Showbiz 411) за завръщането на Ребека Фъргюсън. Тя беше повече от страхотна в последния филм, но предпочитаме да си останем само с него, дори и завръщането ѝ да означава, че оттук насетне ще имаме една малко по-малко сексистка поредица (каквато несъмнено е). Може би ни се готви първото истински директно продължение в серията. Или пък тя просто ще си стане част от екипа, както са Винг Реймс, Саймън Пег и (вече) Джереми Ренър.

Продукцията на „Мисията невъзможна 6”, който най-вероятно ще има някакво подзаглавие, се очаква да започне през август догодина, а премиерата ще бъде през 2017 г. Като почитатели на поредицата ще следим развитието на проекта, а за финал ви подканяме да видите (или да си припомните) специалният тематичен епизод на подкаста ни „Inglourious Kunts”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Хах, Дринов се е объркал с онази тъпня с Крис Пайн.

    Иначе тези двамата са страхотно дуо. До този момент нямат слаб филм.