Райън Гослинг и Нийл Армстронг

Когато писахме за „правилни кастинг-решения” по повод „First Man” на Деймиън Чазел, не сме предполагали, че ще мине около година, преди пак да заговорим за проекта. Както знаете, той е посветен на Нийл Армстронг, сценарият е дело на Джош Сингър („Spotlight”), а буквално преди дни стана ясно, че е възможно за главната роля да бъде ангажиран Райън Гослинг.

Новината тръгна от Deadline, които предупреждават, че все още няма сключен договор с доста търсения и доста талантлив актьор, който вероятно в момента би трябвало да финализира или вече да е приключил снимките на съвременния мюзикъл „La La Land” (също под ръководството на Чазел). Ето какво казва режисьорът за „First Man”:

„Не ми се иска да определям проекта като биографичен. Това е филм за една мисия, за кацането на Луната. Действието ще се развива в продължение на шест години – започва с присъединяването на Армстронг към NASA и ще приключи през 1969 година със стъпването на Луната. Филмът ще е посветен на процеса, на работата и усилията, положени в името на това човешко постижение.”

При все, че отдавна не сме попадали на нов филм с Гослинг, не бива да забравяте, че той се изявява до Брад Пит, Стив Карел и Крисчън Бейл в драматичния „The Big Short” на Адам МакКей. Следващото лято се очакват да излязат на екран споменатият „La La Land” и „The Nice Guys” на Шейн Блек, пък и в съвсем близкото бъдеще (отново следващото лято!) Гослинг ще поеме отговорността да участва в продължението на „Blade Runner” под режисурата на Дени Вилньов. Така де, какво повече може да искаме – обстоятелствата са се стекли повече от благоприятно и за самия Чазел, който очевидно се чувства комфортно с Гослинг и е решил да не го изпуска от поглед, като му предлага нови предизвикателства… Стискаме палци да се качи на ракета към Луната!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *