Майкъл Фасбендър ще участва в „Snowman” на Томас Алфредсон

от на 2015-09-14
 

Майкъл Фасбендър обмисля участва в „Snowman” на Томас Алфредсон

Откакто разбрахме, че шведският режисьор Томас Алфредсон („Покани ме да вляза”, „Дама, поп, асо, шпионин”) заменя Мартин Скорсезе в подготвяната от години екранизация на норвежкия криминален бестселър на Ю Несбьо „The Snowman”, не бяхме чували абсолютно нищо за проекта и си помислехме, че той за пореден път е достигнал задънена улица. Сега обаче получаваме раздвижване, което ни дава малка надежда, че филмът все пак ще се случи.

THR съобщават, че Universal и Working Title водят преговори с Майкъл Фасбендър за присъединяването му към филма, като най-вероятно той ще влезе в ролята на детектив Хари Хуле (главният герой в десет от романите на Несбьо – „The Snowman” е седмият поред), който разследва случай на мистериозно изчезнала жена, чиито розов шал е открит заметнат върху един зловещо изглеждащ снежен човек.

Фасбендър е отличен актьор и сме сигурни, че ще направи страхотна роля, но на този етап няма да бързаме да се радваме и не само защото проектът се мотае вече толкова много години. След фестивалния успех на „Макбет” и „Стив Джобс”, за които може да получи и номинации за големи награди (да не говорим и за комерсиалния успех на „Х-мен”), Фасбендър в момента е по-горещ отвсякога и просто не виждаме как би могъл да участва във всички проекти, за които се спряга.

Ще стискаме палци обаче, защото ако „The Snowman” се осъществи в този си вариант – със сериозната литературна основа на Несбьо, с Фасбендър в главната роля, Алфредсон като режисьор и със Скорсезе като изпълнителен продуцент, ще станем свидетели на нещо наистина специално.

За финал припомняме официалния синопсис на българското издание на „The Snowman” (издадено от ЕМАС под заглавието „Снежния човек”), а веднага след това може да видите и трейлър на английската версия на романа.

Осло през ноември. Първият сняг на настъпващата зима вече е натрупал. Момче на име Йонас се събужда през нощта и открива, че майка му я няма. Поглежда през прозореца и студената луна осветява снежен човек, появил се изневиделица в двора. Около врата му е заметнат розовият шал на майка му.

Детектив Хуле подозира връзка между полученото от него заплашително писмо и изчезването на майката на Йонас – както и на десетина други жени, които са в неизвестност в деня на първия сняг. Разследването напредва, а Хуле подозира, че се превръща в пионка за убиеца, който е започнал ужасяваща игра и непрестанно променя правилата ѝ.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте