Кари Фукунага напуска новата екранизация на „То“

от на 2015-05-26
 

Кари Фукунага

The Wrap съобщават, че броени дни преди плануваното начало на снимките, Кари Фукунага е напуснал екранизацията на монументалния роман на Стивън Кинг „То”, по която работеше вече няколко години. Причините са неразбирателство с New Line по отношение на бюджета – от студиото имали проблем с разделянето на филма на две части и желанието на Фукунага да снима в Ню Йорк, където по принцип е доста по-скъпо.

Дето се вика, „figures”. Не бихме казали, че положението беше „too good to be true” – имахме известни резерви във връзка с разделянето на историята по линия на възрастта на героите (според нас двете сюжетни линии, минало и сегашно, работят много по-добре като се преплитат), както и с избирането на Уил Полтър за Пениуайз. Но все пак проектът беше доста интересен и нетипичен, а това често означава проблеми със студиото. В крайна сметка, в днешно време рядко се поемат такива рискове и като доказателство имаме един прекалено дълъг и тъжен списък с неосъществени филми и сериали.

Все още не е ясно дали без Фукунага проектът ще продължи напред под една или друга форма и честно казано, не ни дреме особено. Не ни разбирайте погрешно, сигурни сме, че екранизацията на „То” може да придобие форма, в която отново да ни стане интересна, и сегашната ни позиция действително изглежда незряла, но въпросът е принципен.

Ето и мъдрия коментар на негово величество „Краля” по случая.

Word!

Сега, след като Кари Фукунага е свободен, ще ни бъде интересно към кой от всичките възможни бъдещи проекти, за които сме ви съобщавали, ще се насочи. Който и да е той, ние ще сме на линия.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте