Било крайно време, а? Все някога се появява онзи дългоочакван „първи поглед”. И тъй като Берлинале току започна, а „High Rise” на Бен Уийтли се очаква да бъде предложен от Hanway Films за продан на разпространителите там, логично е да видим поне един от главните герои. И най-логичният избор е едно от „горещите” британски момчета от последните няколко години – Том Хидълстън. Огледала, отражения, асансьор, безупречен на вид строг сив костюм и непроницаемо изражение. Как да останеш безразличен?

Том Хидълстън

Ето и официалния синопсис:

Лондон, 1975. Луксозен жилищен небостъргач се извисява над Темза, като съвсем скоро той ще се превърне в най-големия финансов център на света. Господстващ над околния пейзаж, той е наречен простичко „Многоетажният”, а самият му адрес представлява знак за изключителност. Най-новият му обитател е Робърт Лейнг, един амбициозен млад доктор, съблазнен от стила на живот и високите технологии, които може да предложи небостъргачът.

Лейнг се среща с Уайлдър, чаровен провокатор, който му показва и мръчните-мръсни подземия на „многоетажния”. „Пукнатините” в привидно безгрешната общност се разрастват с впечатляваща скорост и Лейнг е шокиран от покварата, която се разкрива пред него.

Животът започва да се превръща в лудост, изригва насилие и докторът се оказва между мародерстващи орди от жадни за кръв съседи, кото превземат сградата, етаж след етаж.

Този екшън-трилър, дело на режисьора на „Kill List”, ще разкрие едни от най-ужасяващите кошмари на обществото…

Животът на това бъдеще, което описва Балард, е именно сега и книгата придобива много по-голямо значение с днешна дата. Ние живеем в новите 70-те…”, споделя Уийтли.

След като вече се знае, че филмът ще излезе на екран в Германия в средата на септември, логично би било да мине през някой и друг фестивал преди това. Най-малкото с екип звезди, какъвто е успял да събере Уийтли, би било грехота да не се пробват – я в Кан, я във Венеция…

В екранната адаптация на едноименния роман на Джей Джи Балард ще участват още, както знаете, колосалният Джеръми Айрънс (като архитекта на сградата Антъни Роял) и Сиена Милър (асистентката на Роял – Шарлот), освен това се включват и Елизабет Мос, Стейси Мартин, Джеймс Пюърфой (тъп богаташ) и Люк Евънс (именно той ще бъде Уайлдър). Филмът е сниман миналото лято в Северна Ирландия и очевидно вече е (почти) готов, затова няма да досаждаме с „can’t wait” – това е повече от ясно!

И само едно допълнение – за всички, които са пропуснали (случайно) екранизацията на няколко от историческите драми на Шекспир от ВВС „The Hollow Crown”, препоръчваме да видите там на какво ниво е актьорското партньорство между Джеръми Айрънс и по нищо неотстъпващия му Том Хидълстън, защото подозираме, че и при Уийтли двамата ще демонстрират подобна виртуозност. Това е една от важните причини за нетърпението ни…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *