Днес е първото представяне на най-новия филм с участието на (сякаш неостаряващия) Венсан Касел – „Partisan”. Мястото е – разбира се, в това време на годината – Сънданс. Фестивалът има предимството да е първи в годишната поредица от авторитетни филмови форуми и с годините си изгради подобаваща репутация на територия, в която разкриват възможностите си нови, независими творци.

Режисьор на „Partisan” е 30 годишният австралиец Ариел Клaйнман, а ето как изглежда тийзър-трейлъра на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=s_7QjO-H19I

Кратката анотация на филма е свръх-лаконична – „Александър, който израства с представата за света, създадена през погледа на Грегъри, започва да мисли самостоятелно.” Добре, че Сънданс предлагат и по-детайлен официален синопсис:

Чаровният Грегъри (Венсан Касел) се шляе из болничния двор покрай родилното отделение и „пленява” младата майка Сузана. Единадесет години по-късно тя и синът и Александър живеят в затворената общност на Грегъри, закрилящ беззащитни жени и техните потомци в приют, изолиран от останалия свят. Александър е гордостта на Грегъри, най-големият син и най-важният работник в заниманията на общността – децата са обучени да извършват опасни поръчки, за да осигуряват препитанието на всички в групата. Но Грегъри усеща, че любознателната природа на момчето може да се окаже заплаха за статуквото и започва да се страхува, че губи любовта на малчугана. А междувременно Александър започва да мисли самостоятелно…

Надали можем да предположим какво точно да очакваме от подобен драматичен трилър – защото и от тийзъра, и от синопсиса става ясно, че сюжетът със сигурност е мрачен и сложен. Човешки взаимоотношения, напрежение и намек за сектантство са достатъчни съставки, за да се забърка една доста взривоопасна смес. Джеръми Чабриел е в ролята на малкия Александър. Би ни било много любопитно да видим резултата от съвместната му работа с австралийския режисьор и със супер професионалист като Венсан Касел.

Вероятно след старта от „меката” на независимите „Partisan” ще потегли на фестивална обиколка и тепърва ще събира отзиви…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *