Първи трейлър и плакат на „Child 44” с Гари Олдман и Том Харди

от на 2015-01-28
 

Child 44

How do you find a killer who doesn’t exist?

Това е рекламното изречение на очаквания с голям интерес трилър на Даниел ЕспинозаChild 44” с Том Харди и Гари Олдман в главните роли, в който обаче не става дума за нищо свръхестествено. Частта с убиеца, „който не съществува”, се отнася към политическите измерения на филма, чието действие се развива в СССР през 50-те години, където комунистическият режим за нищо на света не би признал, че „в рая” може да съществува такова нещо като сериен убиец, тъй като това е ”заболяване” на упадъчния капитализъм.

Малко по-конкретно, „Child 44”, който е екранизация на едноименния роман на Том Роб Смит, разказва за агент от тайната полиция на име Лео Демидов (Том Харди), който обединява сили със съпругата си Райса (Нуми Рапас) и генерал Михаил Нестеров (Гари Олдман), за да открият сериен убиец, чиито жертви са малки момчета – едно от които (44-тото) е собственият син на Лео. Тяхната мисия за търсене на справедливост заплашва да изобличи „конспирацията на режима”, наложена от хора от най-високите етажи на властта.

След доста чакане – снимки от филма видяхме преди малко повече от година, ето че най-накрая получаваме „the real deal”, първия официален трейлър.

Тези акценти ни съсипват, но ще го преживеем. Десетки пъти сме споменавали, че си падаме по истории за серийни убийци, а когато имаме толкова различен „сетинг” и подобни актьори, просто не можем да устоим. Очакваме филмът с нетърпение и се надяваме, че ще го видим на голям екран.

Вижте и първия постер, който не е никак лош.

Child 44 - плакат

Режисьор на „Child 44” е Даниел Еспиноза („Секретна квартира”), сценарият е дело на Ричард Прайс („The Wire”, „Clockers”) по романа на Том Роб Смит, а продуцент е Ридли Скот. В ролите са Том Харди, Гари Олдман, Нуми Рапас, Джейсън Кларк, Джоел Кинаман, Пади Консидайн, Венсан Касел, Чарлс Данс, Сам Спруел и други.

Премиерата е 17 април.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте