Когато дебютира първият тийзър трейлър на „Бунтовници” („Insurgent”), споделихме, че „Дивергенти” не е „нашият” филм/поредица, и че само чудо би могло да промени отношението ни. Такива неща обаче може да са типични за старозаветните истории , но не и за реалността, в която млади авторки решават да пишат на конвейер романи, чиито заглавия да звучат и изглеждат добре заедно, в рима – така че младото народонаселение да се втурва да си ги купува за четене, а после и да ги види на екран.

Най-новият трейлър на филма, затвърждава очакванията за „още от същото”, просто на следващо „игрово” ниво – нещата могат да се сведат до бесен екшън и лековата романтична история плюс малко обществена (или семейна) съвест за разкош. Тъжно ни е само, че Шейлийн Удли (за която въпреки този филм имаме надежди) и Кейт Уинслет са замесени… Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=suZcGoRLXkU

Може и да преувеличаваме, обаче опитът за безизразна/като олицетворение на силна героиня на мис Удли малко ни идва в повече – по сериозното ѝ личице трудно трепва мускул, независимо от това дали си говори с шефката на бъдното несправедливо общество (или каквато-там-злодейка беше Уинслет) или държи огнестрелно оръжие, или се хвърля да спасява майка си… Току-виж се нареди по „изразителност” до „здрачната” Стюарт. Тио Джеймс пък не предизвиква никакви други асоциации, освен на „мускулестото гадже на главната героиня”, а на места ни прилича на темпераментен, необуздан чеченец.

А дизайнът на новото постерче с „предизвикването” на реалността е умно измислен в полза на хората, които лепят по улиците рекламни материали – откъдето и да го подхванат, надписът все ще се чете!

плакат

И тъй като официалният синопсис на „Бунтовници” не казва нищо-ама-нищичко в рамките на четири-пет изречения, ние ще продължим да се придържаме към книжната анотация:

Изминали са три дни, откакто Ерудитите и Безстрашните избиват безброй Аскети. Трис и Тобиас бягат с оцелелите Аскети при Миротворците, но и там не намират сигурност. Избухналата идеологическа война се разраства и заплашва да ги застигне и сред членовете на най-миролюбивата каста. Преобразена след досега взетите решения, Трис за пореден път трябва да избира къде принадлежи – дори ако това означава, че ще се изправи срещу тези, които обича най-много. И отново само тя е в състояние да предотврати катастрофата. Но първо трябва окончателно да приеме, че е Дивергент, без дори да подозира къде ще я отведе това. А една огромна тайна е на път да преобърне целия свят…

Режисьор на „Бунтовници” („The Divergent Series: Insurgent”) е Робърт Швентке („Flightplan”, „The Time Traveler’s Wife”, „БСП”, „R.I.P.D.”), като се очаква той да поеме режисьорските отговорности и за екранизацията на първата половина от третата книга на Вероника Рот – „Предани” („Allegiant”), а това може да доведе и до финализиране на цялата поредица от него. „Предани – част І” и „Предани – част ІІ” са предвидени съответно за 18 март 2016 и 24 март 2017. Хубаво е да си знае Швентке какъв му е графикът…

Ролите са разпределени между Шейлийн Удли, Тио Джеймс, Ансел Елгърт, Зоуи Кравиц, Наоми Уотс, Кейт Уинслет, Майлс Телър, Рей Стивънсън, Мекай Пфайфър, Октавия Спенсър, Джай Кортни, Маги Кю и Даниел Дай Ким.

Премиерата е 20 март 2015.

Подробности за поредицата може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Тоя задник Джай Кортни почва много сериозно да ме дразни :/ Имам чувството, че и индийски филм да си пусна и там ще му лъсне противната мутра … един вид холивудския аналог на Асен Блатечки. Отвратително 🙁

  2. Пълен резил и плакат на „Тъповници” с Шейлийн Удли и Тио Джеймс…
    Така трябваше да го кръстите….

    Аз пък искам да попитам докога Холивуд ще продължава да бълва на конвеер мега малоумни олигофренски тинейджърски филми. И мани остави отгоре на това ги цепи на две! Та мъката и желанието за самоубийство да стане още по голямо. Скоро ще почнат да ги цепят и на три!
    Та още повече да те спохождат мисли да си прережеш венхите!
    Аман от пари. пари, пари, пари, само пари са им в главата. ДОБРЕ! Но поне да ги правеха читави филми. баси…
    Все се чудя що тия тинейджъри са толкова тъпи и прости е бе мама му стара. И колкото по са тъпи толкова повече ходят да гледат тея филми и толкова повече продължават да ги правт. И ДА ГИ ЦЕПЯТ! Ей Писна ми. Все разбират от всичко и знаят всичко. Да не говоря, че на тея псевдо писатели трябва да им забранят със закон да пишат такива книги…
    Честно казано единствения що годе читав Иънг Адълт (неща и на английски да го напиша, няма па да се затормозявам сега да си сменям азбуката на клавиатурата), както е модерно да се изразяваме сега като някакви тийнове, филм, който съм гледал през последните 10-тина години беше The Maze Runner (Лабиринтът)….
    Всичко останало е някакъв ама пълен ташак.

    Е, какво очакваш от филм създаден за ташаци…

    П.С. Ти не беха Хари Потъровци, Хари ПОПАР-овци, Здрачове, мрачове и к’во ли не вече…

  3. Първата 4аст беше добра,като гледам не известен филм и нямам голями о4аквания и ,в пове4ето слу4ай ми харесват и актрисата е добра ама с дълга коса

  4. Много им се иска да го изкарат епично, ама са доста далеч от истината – една музичка няма да ги оправи.