Трейлър и снимки на „Far From Men” с Виго Мортенсен

от на 2014-09-09
 

Виго Мортенсен

Венеция приключи, а ние още се мотаем с трейлъра на най-новия филм, в който Виго Мортенсен доказва (отново) колко добър актьор е. След като премиерите на предишните филми с негово участие „The Two Faces of January” и „Jauja” бяха съответно в Берлин и Кан, време е за „Far From Men”, който е включен, освен в най-дълголетния филмов фестивал, и в програмата на най-авторитетния такъв с несъстезателен характер – Торонто.

Филмът е екранизация по разказа на Албер Камю „L’Hôte”,  а режисьор е Дейвид Олхофен („In Your Wake”), който е поверил главните роли на Мортенсен и Реда Катеб. Усещането от трейлъра е за класически уестърн, при все че действието се развива в средата на миналия век, нейде в алжирската пустош. Вижте.

Дару е учител в едно село. Роден е в Алжир, но е испанец по произход – чужд и за местното население, и за френските колонизатори. Ненадейно Дару получава задача да ескортира един убиец (в ролята Катеб, когото познаваме от „Враг номер едно” и „Пророк”) до местния полицейски гарнизон, който не се намира близо, а освен това през 1954 година е в ход Алжирската война. Двамата се оказват под кръстосан огън в планината…

Много ни се иска да видим този филм не само заради усещането за автентичност, което предават кадрите от трейлъра, но и за да се насладим на начина, по който добрите актьори демонстрират – без излишно перчене и претенции, как може да се изгради един образ в съвременна, драматична кинотворба.

Не бива да пропускаме и работата на композиторите Ник Кейв и Уорън Елис („The Proposition”, „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд”), които за пореден път предлагат майсторство на тема „уестърн вариации”. „Увлекателна визия, разкриваща драматична екзистенциална криза на фона на политически и природни бедствия” – така ще представят филма в Торонто. И след като е в активна „фестивална употреба”, кой знае – може да намине и при нас…

Виго Мортенсен

Виго Мортенсен

коментари
 
Отговорете »

 
 • Gery
  2014-09-10 at 10:04

  Виго е един от актъорите , които имат страхотен подбор на филми . Много го уважавам този човек.

  Отговор

 • .
  2014-09-10 at 13:57

  На хартия звучи супер. След като гледах трейлъра не мисля че е така.
  Виго наистина избира добри роли и умее да се въплъщава в образите като малцина (беше на Оскарово равнище в един момент). Фен съм му.

  Отговор

 • Izumen
  2014-09-10 at 14:54

  Виго си подбира добри роли, ама филмите понякога не се получават добре.

  Отговор

 • Gery
  2014-09-11 at 08:17

  Трябва да продължи да работи съвместно с Дейвид Кроненбърг – “ Тъмно минало “ , “ Източни обещания “ , “ Опасен метод “ – просто страхотни .

  Отговор

 • Izumen
  2014-09-11 at 14:10

  Да, така е. Обаче Кронънбърг започна да каст-ва Робърт Патинсън, защото хем е шантав, хем ще привлече повече печалби. А чичо Виго вече няма starpower.

  Отговор

 • Gery
  2014-09-12 at 08:49

  Радостно е , че Робърт Патисън иска да покаже , че е повече от вампир и наистина успява момчето , но „Космополис “ определено не е сред любимите ми филми , а и финансово не се отчете кой знае колко. Чакаме “ Maps to the stars“. Иначе Робърт Патисън се справя , но ще минат години преди наистина да го уважават като повечето актъори , които са станали известни толкова бързо с тийн блокбастъри.

  Отговор

 • 2014-09-12 at 17:07

  Еееее, Гери, как бе? „Космополис“ е смазващ – оценка 10/10. Един от най-добрите филми за по-миналата година. В пъти по-добър от ”Опасен метод”.
  А, че „Maps to the stars” се чака, е „ъндърстейтмент“. :)

  Отговор

 • Izumen
  2014-09-12 at 17:53

  “Космополис” беше доста интересен и сложен филм, който, признавам, не разбрах в пълнота. Но имам желание да го гледам пак, и да почета някои неща.

  Отговор

 • Gery
  2014-09-12 at 20:34

  Може , но не е моят тип кино. От филмите на Кроненбърг в последните години “ Източни обещания “ ми е най – любимият . : ) Хора много , свят шарен : )

  Отговор

 • Дринов
  2014-09-13 at 18:09

  „Пиесите“ е страшен, спор няма! Но от по-новите аз го поставям след „Космополис“ и „Тъмно минало“. :) Както сама каза, свят шарен. :)

  Отговор

 • .
  2014-09-13 at 18:58

  Уоу, даже не бях обърнал внимание, че Космополис е филм на Кроненбърг. Мисля, че съм зяпал трейлър и дотам. Явно не ми е направил голямо впечатление. Може за това да е виновен и Патисън, който проверих съм гледал само в Хари Потър :D, но разбира се знам отде стана по-популярен. Преди време щях да гледам Вода за Слонове (щото беше приятно шарен в трейлърите пък и Валц) с него, та да го „видя“ що за стока е, но така и не го направих…

  И аз харесвам Източни Обещание страшно много Гери. Да не казвам силни думи, но е много близко, ако не и филм шедьовър. Точно в него играта на Виго беше смазваща висока.

  Дринов „Пиесите“ = Eastern Promises?

  Отговор

 • Дринов
  2014-09-14 at 11:25

  Ха-ха-ха, леле колко съм зле!!! :) :) Имах предвид „Източни обещания“ (Eastern Promises), но не знам защо през цялото време мислех за него като за „Източни пиеси“ и от там „Пиесите“. :) :) :)

  А „Космополис“ е жесток, но определено не е за всеки. :)

  Отговор

 • Izumen
  2014-09-14 at 17:48

  И аз често ги обърквам. А Кронънбърг не е за всеки.

  Отговор

 • Дринов
  2014-09-15 at 12:34

  Не е, да! Само за тези, които разбират от кино. :) :)

  Отговор

 • AzUrAL
  2014-09-15 at 23:45

  От по старите „Видеодрум“ е смазващ.

  Отговор

 • 2014-09-16 at 11:44

  Напълно съм съгласен за “Видеодрум”! :)

  Отговор

 • Izumen
  2014-09-16 at 19:06

  При “Видеодрум” ми липсва онова емоционално привързване, което чувствам в „Мухата“, така че мога да го призная единствено като професионално постижение.

  Отговор

 • .
  2014-09-17 at 12:48

  Аз имам да наваксвам баят с Кроненберг (shame emoticon).

  Отговор

Коментирайте