Много вода изтече от преди година и половина, когато за първи път коментирахме плановете на Райън Гослинг да застане зад камерата. Сега „How to Catch a Monster” вече има друго заглавие – „Lost River”, и както си му е редът, авторът му се цели в най-високото – да представи дебюта си в Кан! Втората по важност програма „Особен поглед” си е свръх-престижна територия, където се изявяват дебютанти и/или филми с доста по-необичайни характеристики от творбите, които се състезават за „Палмата”. Явно и по двата фактора филмът се вписва прекрасно.

Lost River

Lost River

Както вече знаем, Кристина Хендрикс ще е самотна майка, която заедно с двамата си сина живее в град на име Изгубената река. Тя работи в „изключително сюрреалистичен клуб” – и може би тъкмо към него води зловещата врата на едната снимка. Нейната героиня ще бъде погълната от мрачен, фантастичен свят, в който по-големият син ще открие таен път към подводен град. За да оцелее семейството, майка и син трябва да се гмурнат надълбоко в тайнствената реалност…

В ролята на съседско момиче влиза Сърша Ронан. Във филма участват още Иън де Кастекър, Бен Мендълсън, Мат Смит, Барбара Стийли, Ева Мендес. Дебютиращият режисьор е споделил за „реверанс” към творчеството на Дейвид Линч, а съдейки по синопсиса, на Гослинг явно доста му е повлиял и Николас Уиндинг Рефн – поне по отношение на мрачните краски и (доколкото можем да съдим по скромните две снимки!) тоналността.

Warner Bros. са се заели с разпространението на „Lost River” в Щатите, но не се знае кога ще стане това, тъй като за сега само Дания и Холандия са обявили октомврийски премиерни дати за фентъзи трилъра на Гослинг. Да – последните думи от предишното изречение обобщават защо ще очакваме филма с огромно нетърпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дано се справи, защото историята звучи доста обещаващо. И снимките не са лоши. 🙂