Джесика Частейн заменя Наоми Уотс в „Blonde” на Андрю Доминик

от на 2014-04-24
 

Джесика Частейн

Надявахме се, че по това време вече ще пускаме първия трейлър на доста очаквания от нас биографичен филм на Андрю Доминик, посветен на живота на Мерилин Монро – „Blonde”, но той все още е толкова далеч от екраните, колкото и когато последно писахме за него преди близо година и половина.

Добрата новина обаче е, че Доминик не се отказва и е твърдо решен – независимо от проблемите – това да е филмът следващ престъпно подценения му „Killing Them Softly”. Стъпка в положителна посока е информацията, разпространена от TheWrap, че работата по филма продължава и наскоро овакантеното от Наоми Уотс място (тя беше свързана с проекта още от самия му начало през 2010) е заето от Джесика Частейн. Според слуховете, тя е била убедена от Брад Пит, който е един от продуцентите.

Честно казано, доволни сме от това развитие. Много харесваме Наоми Уотс и смятахме, че ще е чудесна като Монро, но от друга страна направо обожаваме Джесика Частейн, която е повече от страхотна актриса и сме на мнение, че ще се справи дори още по-добре.

Blonde” е екранизация по едноименния роман на Джойс Каръл Оутс и няма да влиза в калъпа на типичната биографична история. По думите на Доминик, които сме споделяли и друг път, филмът ще бъде „приказен емоционален кошмар”.

… [Филмът] започва, когато Мерилин е на седем години и свършва със смъртта й… Нещо като „descent-into-madness”, Полански-тип филм. Разказва за едно осиротяло момиче, което се загубва в гората… Много е псевдо-Фройд. В историята границата между фантазия и реалност е размита…

Снимките на „Blonde” се очаква да започнат през август. Стискаме палци този път нещата да се получат.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте