Maleficent - Ел Фанинг

Две неща ни направиха по-голямо впечатление в първия тийзър на „Maleficent” („Господарка на злото”) – прекомерната CGI визия, извикваща спомени за някои от филмите, по които режисьорът Робърт Стромбърг е работил като художник (като „Аватар” и „Алиса в Страната на чудесата”), и препратките към анимационната класика от 1959 година „Спящата красавица”.

Сега имаме възможност да видим нов трейлър, в който тези две неща отново се набиват на очи. Първо са връзките със „Спящата красавица”, които този път не са загатнати, а са показани директно и второ, компютъризираната визия, характерна за почти всички модерни приказни интерпретации, доминира изцяло.

http://www.youtube.com/watch?v=NG5786fjozY

„Малефесънт”! Ако трябва да бъдем честни, Винаги сме се чудили как точно се произнася това име. По същество, предишният трейлър не ни грабна особено, но определено ни допадна повече. Този ни създава неприятното усещане, че филмът ще бъде по-зле от „Снежанка и ловецът”, което не е никак добре. Всъщност като се замислим, адски много неща в трейлъра ни напомнят на филма с Чарлийз Терън и онази нефелница Кристен Стюърт. И не сме много сигурни, но е възможно иначе доста добре изглеждащата Анджелина да ни дразни мъничко.

Maleficent” е неразказаната история на най-прочутата злодейка от филма на Disney „Спящата красавица”, познат на света от далечната 1959 година. Красивата и чистосърдечна млада жена израства в мирно горско кралство и животът й прилича на идилия, докато един ден армия от нашественици заплашва хармонията в нейния свят. Злодеида става най-яростния защитник на родната си земя, но е застигната от безскрупулно предателство и тогава чистото й сърце се превръща в камък. В желанието си да отмъсти, Злодеида води жестока битка с наследника на краля-завоевател и проклина новородената му дъщеря Аврора. Детето расте и постепенно Злодеида осъзнава, че именно младата принцеса държи ключа към мира в кралството и може би към истинското щастие на чародейката…

Режисьор на „Maleficent” („Господарка на злото”) е Робърт Стромбърг, а в ролите, освен пронизващата със CGI-поглед Анджелина Жоли, ще видим Ел Фанинг (Аврора), Сам Райли, Джуно Темпъл, Шарлто Копли, Лесли Манвил, Имелда Стаунтън, прекрасната Миранда Ричардсън и др.

Премиерата на филма е обявена за 30 май 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *