Според първоначалните планове по това време вече трябваше да сме гледали новия „RoboCop” (римейка на Хосе Падиля с Майкъл Кийтън, Гари Олдман, Самюел Л. Джаксън и Джоел Кинеман в главната роля), но след като премиерата беше отложена за началото на другата година, сега получаваме едва първия трейлър. Изненадващо не става дума за някакво тийзърче, а за почти 2 минути и половина, в които се запознаваме с цялата предистория на Робокоп. Знаем, че и вие нямате търпение да видите какво се е получило, така че няма да ви губим времето с излишни приказки. Вижте сами.

Не, ние не сме доволни. Няма да плачем и да се тръшкаме, все пак става дума за първи трейлър, а и никога не сме имали високи очаквания точно за този филм, но ни изглежда като оцветен и напудрен жалък опит за римейк, нещо като новия „Зов за завръщане”, който сега се притесняваме, че ще се окаже дори по-добър римейк от този. „Зов за завръщане” поне приличаше на съвсем друг филм, докато този май бая ще се постарае да ни съсипе оригинала.

Никак не ни радва тази вдигаща се каска, в която Кинеман изглежда като абсолютен дебил. Да, допадна ни като се ядоса на Гари Олдман (никакво уважение, че на всичкото отгоре и неблагодарник!) и буквално му падна пердето, но като цяло никак не ни допада идеята да му се вижда лицето, когато видите ли, се среща със сина си. А за това „човечност” направо не ни се говори и сме сигурни, че представянето на сблъсъка между човека и машината ще е представен къде-къде по-смотано и очевидно.

И като сме започнали да се оплакваме, не ни радва и как умира (почти) Алекс Мърфи. Не държим всичко да е като в оригинала, напротив, според нас подобен подход е смърт за всеки римейк, но бомба в колата просто не ни се струва достатъчно… лично.

Робокоп

Режисьор на „Робокоп” е Хосе Падиля, а в ролите ще видим Джоел Кинеман като Алекс Мърфи/Робокоп, Аби Корниш, Майкъл Кийтън, Самюъл Л. Джаксън, Гари Олдман, Джей Барушел, Джаки Ърл Хейли, Дженифър Ел, Ейми Гарсия и Майкъл Кенет Уилямс.

Премиерата е 7 февруари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Гари Олдман току участва в някоя ужасна типотия за няколко долара повече…