Едва ли има хорър почитател, който да не е запознат със сайта Bloody Disgusting и един от неговите основни автори и създател Брад Миска. През 2012 година той поставя начало на found footage антолгията V/H/S, в която различни режисьори разказват разнообразни истории под формата на загубени видеокасети.

Филмите не могат да се похвалят с кой знае колко завидни боксофис резултати, а и мненията на критици и зрители са повече от смесени. Това обаче не спира Миска и останалите продуценти и поредицата вече може да се похвали със своя шести филм. Да не говорим, че два от сегментите се превърнаха в пълнометражни филми през годините.

След като през 2021 година действието ни пренесе в 1994, а през следващата година в 1999, то сега е време да направим един скок назад във времето с новото попълнение V/H/S 85. Форматът и идеята се запазват, като имаме и няколко познати имена сред режисьорския екип, сред които Дейвид Брукнър (The Ritual, Къща в Мрака) и Скот Дериксън (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Черният телефон).

Вижте трейлъра, който дебютира преди премиерата на V/H/S 85 по време на провеждащия се в момент Fantastic Fest в Щатите:

Ето какво може да очаквате от новата антология:

Разказни под формата на документален филм за телевизията, пет смразяващи истории излизат наяве: учени наблюдават странното поведение на момче, фиксирано върху своя телевизор; деца се отправят на приключение с водни ски; екип на телевизията се бори срещу природно бедствие; ранните дни на виртуалната реалност събуждат нещо ужасяващо и опасен сън е заснет на видеокасета.

Описанието не звучи толкова впечатляващо, но поне от кадрите се вижда, че кръвта и jump scare моментите ще са в изобилие.

Вижте и официалния плакат:

Режисьори на различните истории на V/H/S 85 са Дейвид Брукнър, Скот Дериксън, Джиджи Саул Гуереро, Наташа Кермани и Майк Пи Нелсън. Сценарият е дело на Си Робърт Каргил, Зоу Купър и Евън Диксън. В ролите ще видим Фреди Родригес, Джордан Белфи, Джеймс Рансон, Роландо Давила-Белтран, Джъстен Джоунс, Марсио Морено и други.

Премиерата по стрийминг канала Shudder е предвидена за 6 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Чуден беше! Не бих казал че имаше толкова jumpscares, но бяха вкарали няколко много силни идеи и концепции, особено двете „огледални“ истории с езерото… Естествено по-скоро беше заложено на шок и терор в комбинация с обичайните за франчайза черва и кръв. Mоже би е от по-добрите 4 филма в поредицата. За мен си остава любим вторият, макар че е по-справедливо да се класифицират отделните сегменти а не целите филми. Най-слабото като изпълнение определено е това с виртуалната реалност. Предпочитам да си пусна Човека с Косачката :))))