Една нота... и си там!

Играта приключи. „Старогръцки митове и легенди, том 2” на Петър Кърджилов спечели:

Андреана Палазова

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

––

Митовете на древните гърци са придобили популярност не само из Стария континент, а и в целия свят. Днес рядко се среща човек, който да не е чувал за красотата на Афродита, силата на Херкулес, войнствеността на Арес или приключенията на царя на Итака Одисей. Именно елинската митология е основополагащ сюжет за многобройни филми и книги, а митологичните персонажи, които тя ни завещава, са архетипни образи за героите на редица автори и до днес. След като описа произхода на боговете, олимпийското спокойствие, подземното царство на Хадес, хорът на музите, кутията на Пандора и подвизите на Херакъл,  фантастът Петър Кърджилов състави и втора част на великите „Старогръцки легенди и митове“.

В настоящия (също е богато и впечатляващо илюстриран от художника Петър Станимиров) том на „Старогръцки митове и легенди” (ИК „Изток-Запад”) намират място подвизите на Тезей, походът на аргонавтите (Язон и Златното руно, бягството от Колхида, Орфей и Евридика и др.), Троянската война, ябълката на раздора, хубавата Елена и троянския кон, както и приключенията на Одисей и Островът на блажените. Цялата тази прежна плеяда ще стане горда собственост на един от вас, който отговори на следния въпрос:

Кой от посочените актьори не е изпълнявал ролята на Одисей?

а) Шон Бийн
б) Шон Пен
в) Арманд Асанте

„Старогръцки митове и легенди, том 2” на Петър Кърджилов

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. По-правилното е Херакъл, по-популярното е Херкулес; иначе са един и същ (исторически, хаха) герой. 🙂

  2. А къде е първи том? 😀 Който спечели, ще трябва да си го купи, което си е чисто набутване. Шегувам се, шегувам се! Искам да спечеля! :р

    Херакъл е основал Пловдив, а Херкулес-Молдова. Не знаехте това, нали? 😀

  3. А за да видим долната част от рисунката на корицата какво трябва да направим? 😀