"Игра на тронове" - Червената сватба

Спокойно можем да кажем, че деветият епизод от трети сезон на „Игра на тронове” ще влезе в историята, ще се помни, цитира и обсъжда дълги години и ще се сочи за пример за качествена телевизия.

Въпреки че сме чели всички излезли книги от поредицата „Песен за огън и лед” на Джордж Р. Р. Мартин и знаехме какво ни очаква, наистина останахме впечатлени от начина, по който авторите на сериала се справиха с този изключително важен момент от развитието на сагата – артистичното, техническото и всякакво друго изпълнение беше, извинете ни,  „убийствено”.

Вижте какво имат да споделят създателите на сериала за епизода, но преди това, понеже също както самия епизод ще завършим беззвучно, ще кажем на тези, които не са сигурни, че след този епизод искат да продължават да гледат сериала, да не се отказват, защото най-вероятно в края на четвърти сезон ще има събитие, което бихме могли да определим като светъл лъч.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Сериалът е перфектен. Бих казал, дори по-добър от книгите. Орязани са доста излишни персонажи и събития и нещата се балансират мн. добре.
    Вече нямам търпение да дойде 4-ти сезон.

  2. По-добър от книгите да бе … Спойлер: Защо спряха песента докато ги изколиха в този епизод само неразбрах

  3. Радвам се, че не съм чел книгите. Един от малкото пъти, в които няма да посегна към първоизточника. Просто не вярвам, че която и да е история /баси, дори Библията е по-кратка/ са й нужни около 5000 стр. графомания, че да бъде разказана инт.

    И така клането на С******* ме изненада на макс. Седях и мигах като цигане пред кисело мляко. А сценаристите заслужават поклон още от предишната серия: http://www.youtube.com/watch?v=i2sAai3WV2I

  4. Продавам супер як тишърт от сериала-нов и оригинален с емблема на рода Арин, тъмносин на цвят

  5. @Вал
    Щото оркестърът беше зает да стреля с арбалети. 🙂

    @Makedonski
    Вярно е, че се разводнява малко, но Мартин е изключителен разказвач и след като е решил да графоманства или да цициа кинти, аз нямам нищо против. Стига да продължава да го прави добре, аз ще го следвам. И евала и на него, не само на сценаристите – в книгите събитията бяха също толкова шокиращи и емоционални.

    @PapaJoe
    На „Тру Блъд“ тениска нямаш ли?

  6. Какво всички се вталяват в тоя сапунен сериал?!
    Обратите са също толкова внезапни и нелогични, както и във всяка сапунка. Само, че тук бюджета е по-висок и има дракони и някой и друг чифт цици. И кървища.
    Абе сапунка за нърдове.

  7. Как ли пък не! Абсолютно всички обрати са мотивирани! Даже някои по два начина, какъвто е случая с Червената сватба. Първият е очевидната линия със отказа на Роб да се ожени за дъщеря на Фрей, а вторият, е магията на Мелисандра направена с кралската кръв.

    И – СПОЙЛЪР – сега като умрат и другите двама, пак ли ще е изненадващо, като за сапунка?

  8. И баба ми същото ще ти каже за Дързост и красота.
    Тоест ще ти вържи сюжетните линии 2000 епизода назад и ще ти обясни защо Рич прави така.

  9. Ами, значи примера, който си дал за „нелогичност“, не е точен. Измисли нещо друго.

    И не ми казвай, че и ти да излезеш някой скрит фен на „класики“ като „True Blood“!? 🙂 🙂

  10. А относно True Blood
    Като видя зъбките на Ана Пакуин и се присягам към кобура…

  11. Защо всеки любим персонаж умира?Сериала наистина е страхотен , по-добър от книгите те ми се струват много тежки за четене предпочита си сериала.