Любопитен първи трейлър и плакат на „Salinger”

от на 2013-06-14
 

Salinger

Едва ли ще е изненада за някого, ако кажа, че Джеръм Селинджър беше един от любимите ми автори от тийнейджърските години (и в известна степен все още е). Но за разлика от болшинството му тийн почитатели, причината за това не беше печално известната му книга „Спасителят в ръжта” – която ми харесва, но никога не успя да ме докосне по начина, по който прави с милиони хора по света, а разказите му, сред които са „Идеален ден за лов на рибка-бананка”, „По-горе билото, майстори!”, „Теди” и най-вече „Устата ми хубава, очите ми зелени”, който направо обожавам и до ден днешен обичам да си препрочитам.

Разбира се, любовта ми към Селинджър, както предполагам и при почти всички останали негови  фенове, вървеше и с доста голямо любопитство, насочено към „личността Селинджър” и всичко около не точно личния му живот (в традиционния смисъл на думата), а около методите му на работа, вдъхновението му и желанието му да остане скрит от общественото внимание. Любопитство, което така и не беше задоволено.

Сега обаче ни предстои да видим изключително интересния документален филм „Salinger”, с който режисьорът Шейн Салерно прави опит да разкрие тайните около детството, живота, любовите и творчеството на енигматичния автор, като разговаря както с колеги и хора от най-близкото му обкръжение, които никога досега не са говорили публично за него, така и с  редица известни личности, сред които Едуард Нортън, Джон Кюсак, Дани ДеВито, Мартин Шийн, Филип Сиймур Хофман, Гор Видал, Джъд Апатоу и др.

Вижте почти трилърския трейлър, както и „книжния” тийзър постер.

Определено изглежда любопитно и дори и да не бях фен на Селинджър, филмът щеше да влезе в списъка ми с филми, които задължително ще гледам. Силно се надявам да го видим на голям екран.

Ето и постера.

Още веднъж, режисьор на „Salinger” е Шейн Салерно, а във филма участват Едуард Нортън, Джон Кюсак, Дани ДеВито, Мартин Шийн, Филип Сиймур Хофман, Гор Видал, Джъд Апатоу и др.

Премиерата на филма е 6 септември.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте