За съжаление всичко, което сме виждали до момента като рекламни материали от „Джак Рийчър” – подготвяната от Кристофър МакКуори екранизация на романа „One Shot” на Лий Чайлд – класира филма в категорията „средняшки трилър” и на този етап нито Вернер Херцог, който изпълнява ролята на злодея, нито Том Круз (който е единственото нещо, което придава на филма някаква илюзия за “movie event”, a не за кабеларска кримка) са способни да го извадят от там.

Сега имаме възможност да видим един нов (японски) трейлър, два телевизионни спота, клип и видео зад кулисите, в което Лий Чайлд, който е описал образа на Рийчър като русоляв и синеок, изключително мускулест, двуметров гигант, защитава избора на Круз за ролята, и надеждите ни са, че те ще успеят, ако не да обърнат мнението ни на 180 градуса, то поне да вдигнат очакваната ни към филма с едно-две деления.

Признаваме, има известно подобрение спрямо предните реклами, но пак не е това, което ни се искаше. Отново „малкият Маклейн” Джей Кортни ни прави адски лошо впечатление. Добрата новина в цялата работа е, че поне липсва усещането за тотална евтиния, както беше при „Alex Cross”.

Продължаваме с двата телевизионни спота и първия клип от филма.

http://www.youtube.com/watch?v=UXwRZ0Lzzcs

http://www.youtube.com/watch?v=saHUpk4IvBw

Завършваме със споменатото по-горе видео зад кулисите, в което Лий Чайлд говори за образа на Джак Рийчър, и с най-новия международен плакат.

Джак Рийчър - плакат

Снайперист, скрит в многоетажен паркинг, стреля по тълпата на площад в малко градче в Индиана. Шест изстрела. Пет жертви. Убиецът, сякаш нарочно, оставя ясни следи и полицията бързо го залавя. Нарича се Джеймс Бар. Единственото, което той казва след арестуването си, е: “Доведете ми Джак Рийчър.”

В същото време бившият военен полицай Джак Рийчър обикаля плажовете и баровете на Маями в компанията на скандинавска танцьорка. Докато превърта телевизионните канали в хотелската й стая, той попада на репортаж за убийствата в Индиана и чува името Джеймс Бар. С този човек отдавна го свързва една тайна – тайна за потулено зловещо престъпление. Рийчър веднага тръгва за Индиана.

Jack Reacher” е екранизация на романа на Лий Чайлд „One Shot”, а сценарист и режисьор е Кристофър МакКуори („Обичайните заподозрени”, „The Way of the Gun”). В ролите са Том Круз, Вернер Херцог, Джей Кортни, Ричард Дженкинс, Розамунд Пайк, Робърт Дювал и др.

Премиерата на филма е 21 декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Добър трилър, който няма да си спомням след време. Подразниха ме парапсихичните способности на главния герой, но му прощавам, защото е истински badass и прави филма. Руският злодей беше доста cheesy и твърде много ми напомняше на подобен герой от един тъп български сериал.

    Финалната престрелка беше добра и имаше не лошо продължително преследване с коли.

  2. В този филм е най-добрият WTF момент на изминалата година – когато двамата дебили го нападнаха в къщата и той падна във ваната! 🙂 🙂