Шая Лебоф при Ларс фон Триер?!

от на 2012-08-10
 

Шая Лебоф при Ларс фон Триер

Това е най-шантавата и забавна новина от… много време! Лудият датски творец май е решил да привлича различен тип (и поколения!) публика – това е едното възможно обяснение за идеята да включи в актьорския си екип младата „плът” Шая Лебоф. Епитетът е в контекста на сюжета – както сме ви информирали, следващият проект на Кан-ската „персона-нон-грата” е „Nymphomaniac”.

Снимките започват през септември; Шарлот Гейнсбур (очевидно неуморима в работата си с Триер) и Стелан Скарсгард (стар приятел на режисьора) ще поемат главните роли в „леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо”. Очевидно ако се стигне до финализиране на ангажимента, за Шая ще бъде отредена някоя от „поддържащите” мъжки роли във фрагментите, разкриващи младежки сексуални подвизи на разказвачката.

Трябва да си достатъчно разкрепостен или наивно-неподготвен, за да се вържеш на идеите на Триер. Не че филмите не му се получават… предизвикателни и интригуващи, но дано Лебоф е наясно какво рискува да си причини с роля в негов филм. От друга страна момчето може да е наясно с максимата, че няма лош ПиАр, и в момента да се кефи на факта, че пресата му спряга името – хем помага индиректно на Триер да си намери инвеститори, хем съвсем спокойно след ден-два или седмица може да сподели в изявление, че не са постигнали споразумение с господин режисьора. Не че ще стане така – не ни разбирайте погрешно, просто това е един от възможните предварителни сценарии. Другият е догодина в Кан да гледаме „Nymphomaniac” с цяла плеяда актьори, сред които може би Уилям Дефо и Никол Кидман, както и Шая, и да споделим впечатления от резултата. Ако пък не стигнем до Кан, ще го очакваме на родна, фестивална почва…

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте