След тонове спекулации рейтингът на „Прометей” най-накрая е ясен и феновете могат да спят спокойно, защото той е така желаното „R”. Първоначалната новина дойде от снимки на „pre-sale” билети, които се появиха в интернет, на които ясно се вижда заветното „R”, а малко по-късно от „Fox” официално потвърдиха информацията.

Последните няколко седмици се убедихме, че желанието на Ридли Скот беше филмът да е „PG-13” и дори го е снимал с тази идея (според нас в определението „sci-fi violence including some intense images, and brief language” дадено от MPAA, се крие известно доказателство за това, в противен случай някъде там трябваше да има вмъкнато едно „gore”) и се радваме, че въпреки това стечение на обстоятелствата, той и „Fox” удържаха на обещанието си да приемат рейтинга такъв, какъвто е, и да не режат дори и един кадър в името на предполагаемо по-големи приходи, защото колкото и малко да е, за феновете това е от значение.

Сега остава да се надяваме, че този рейтинг няма да се окаже само някакво кухо определение, а ще бъде черешката на тортата, и след няколко седмици ще видим един наистина качествен филм.

За финал вижте най-новата промо-снимка на Майкъл Фасбендър като Дейвид.

Майкъл Фасбендър като Дейвид

Режисьор на „Прометей” („Prometheus”) е Ридли Скот, а в ролите ще видим Нуми Рапас, Майкъл Фасбендър, Чарлийз Терън, Идрис Елба, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Рейф Спол, Шон Харис, Кейт Дики, Бенедикт Уонг и Патрик Уилсън.

Българската премиера е 1 юни 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

  1. Мислех, че наистина играят игрички Ротман се е договорил с MPAA да направят компромис. Спилбърг обикновен успява.

    Вариантите са два – или Ридли като е поодъртял е решил, че sci-fi насилие с интензивни картинки + 1-2 fuck му е достатъчно да направи Alien-movie, или сметките не са излезнали и дедетата от MPAA наистина са безскрупулни.

    Както и да е, радвам се, че не се оказах прав (дано и за другото не се окажа…)

  2. @ hristqn

    Абе, пич! 🙂 Много си се притеснил за тоя R, дали са щели да те пуснат да го гледаш. Ти сериозно ли? Живеем в България, тук всеки може да гледа каквото си поиска, независимо на колко е години, какъв пол е, какъв цвят е кожата му или колко тежи. Кога са те спирали за последно на касата да те питат на колко си години преди да ти продадат билет? Питат само, за да знаят дали си под 16г., за да ти маркират ученически билет. Максимум за „Прометей“ да няма билети с намаление за ученици, това е. Няма такова нещо като face control у нас не си ли го разбрал вече? На „Мъжете, които мразеха жените“ пуснаха ли те, на horror филмите пускат ли те, на вулгарните комедии на Сандлър, Стилър, Фарел и сие? Ще си гледкаш филма като пич, така че спокич ;-).

  3. @The Bear Jew

    Ти така си мислиш, но в Синема Сити веднъж ми се заядоха за едното дете. Бяхме се засилили за „Подземен свят“, а те искали 16г… То детето ги има, ама не си носи личната карта, та се разправяхме, но не мина номера. После отидох на друга каса и взех два билета за големи и се молихме при влизането да не ни върнат.
    Тъй че, за беля и това се случва. 😉

  4. The bear jew , за SAW 7 мата част ако ми кажеш , че не връщаха който няма лична карта …..
    А за филма , верно много щях да се разтревожа , ако бях да го пропусна , все едно проблема с IMAX как се говореше в сайта .

  5. @ Тихомир (Tito)

    Първият път с намерението за какви билети си се редил, че вторият път си взел 2-ва билета за „големи“? Когато се реди пак, детето настрани от касата ли те чакаше?

    @ hristiqn

    Ти гледали го SAW 7? Ако да, да разбирам, че си бил с личната си карта в себе си. На колко години беше тогава?

  6. @The Bear Jew

    Така де, първия път заставаме двамата и искам един нормален и един с намаление, но ми поискаха документ за нея, дали има 16 години. Тя е на 17, ама като не й личи как да го докажа без документ? 😉 😉 😉

  7. Даже не се пробвах да го гледам, при условие че всеки , който нямаше 18 не го е гледал

  8. Аз съм на 33.. Нямам никакви притеснения… И не виждамза каов се притеснявате толкова, като всички ще го гледате…. Спокойно… Пък на някой детето,нямало да го гледа…Ще го гледа… На кино.. ако не на кино… вкъщи пред Компютъра….. спокойно…. 😉 Не се впрягайте толкова 😉

  9. Абе, американският рейтинг няма нищо общо с нашия, не се тръшкайте още от сега. Скоро ще разберем каква ще е категорията му тук – всъщност няй-вероятно това ще стане, когато го гледам и аз. 🙂 🙂
    По принцип, ако на някой му трябва придружител, да свирка! 🙂 🙂

    @Silver
    Дано да грешиш! 🙂

  10. @ Тихомир (Tito)

    Затова говорех. Забраната на R рейтинга не е била в сила тук. Не са ти продали билет с намаление, защото сте нямали документ, който доказва, че момичето е под 16г., а не защото няма навършени 18г., което значи, че няма право да гледа филма. Даже и за анимация ти трябва лична карта, ако искаш да влезеш като ученик. R рейтинга няма нищо общо, просто когато искаш намаление трябва да докажеш, че го заслужаваш, всичко е въпрос на пари. Затова и не връщат младите на касите за „забранените“ филми, а по-скоро премахват намаленията за тях. И така черно на бяло за R филма после пише, че няма нито един продаден ученически билет с намаление (ако въобще някой го вълнува тук, че да си прави труда да премахва и намаленията като едно време), а приходите за тях са по-високи, защото всеки билет си е продаден на реалната цена. Хем вълка сит, хем агнето цяло – комисиите получават отчета, в който пише, че деца не са го гледали, децата го гледат, но за 3лв. повече (единствената драма, може би), а киното прибира повече пари от билети, защото всичките са продадени на стойност от минимум 9лв. Всички са доволни!

    @ hristiqn

    Докато лично не те спре някой на R филм, няма да повярвам, че в България спазват категориите. Така че, следващият път опитай да влезнеш все пак, първо за да си наясно и второ, за да ме опровергаеш. 🙂

  11. @The Bear Jew
    Нещо не си ме разбрал… Става въпрос, че филма беше с категория: D – Забранен за лица под 16 години. А билети с намаление се продават до 18 г. Така че детето хем можеше да ползва налаление, хем трябваше да докаже, че е над 16 за да го пуснат.
    🙂

    @Дринов
    В момента търся някой като теб, да го придружа на някоя такава прожекция! 😉 😉 😉

  12. @ Тихомир (Tito)

    Разбирам, но все пак от любопитство – „Когато се нареди за втори път на съседна каса, детето настрани от касата ли те чакаше?“ 🙂

  13. @The Bear Jew

    Точно така, мислех, че съм го написал по-ясно. На съседната каса се наредих сам, взех два билета и се надявахме, че после няма да ни спрат, въпреки че първата касиерка ни убеждаваше, че и там могат да ни проверяват. Излиза, че и с придружител могат да те върнат…

    @Бехеровка 05/08/2012 at 14:47 „Това в нашият ИМАХ само 3д ли ще го въртят?“

    Силно се надявам, да няма друг вариант и да го гледаме, точно както са го замислили филма!

  14. Аз избягвам да чета или гледам каквото и да е за Прометей, реших един филм да пробвам да гледам без прилежащата реклама и промивка и тоя ми се стори особено подходящ, за тва питам. 🙂 Щом така е замислен, така ще го гледам.

  15. @Тихомир (Tito)

    Според мен това е бил единичен случай изключение, който потвърждава правилото. Така че, ако ти се случи пак да ви върнат или проверят за лична карта преди R филм, тогава вече ще значи, че рейтинга и в БГ има значение.

  16. Рейтингът у нас има и друг ефект, не само дали ще те пуснат да гледаш, ако си под еди-колко си години. Като му изпляскат една категория „D“ и забрави за дневни прожекции. Слагат му само две вечер и тогава филмът умира – както и младежите, които искат да се промъкнат да го гледат по втория начин. 🙂