Аки Каурисмаки е един от всепризнатите майстори на европейско кино, но причината за това винаги ни се е изплъзвала – той просто не е нашият човек. Нищо във филмите му не успява да ни трогне по какъвто и да е било начин, в това число и може би най-известният му филм „Мъжът без минало”, който ни е скучен до немай къде. Като се замислим, единственият му филм, който наистина (ама наистина) ни харесва, е „The Match Factory Girl”.

При това положение изглежда тъпо, че пускаме трейлър на най-новия му филм „Le Havre”, но знаем, че Каурисмаки има доста почитатели у нас, които биха искали да знаят за него. Вижте!

Ако има такова нещо като типичен Каурисмаки (Аки, не Мика, който между другото намираме за по-талантлив) то „Le Havre” е точно това. Честно казано, не бихме го гледали, въпреки че ни изглежда по-приятен от повечето филми на финландеца. За съжаление знаем, че ще ни се наложи да му хвърлим едно око служебно и затова ще се настроим още от сега, защото тези филми задължително идват у нас. То и няма как иначе, нали сме си снобари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *