Гарет Едуардс

Първата ни реакция, когато чухме за новия проект на Гарет Едуардс, който самият режисьор описва като “Star Wars с роботи”, беше “ама, Star Wars си има роботи”. Въпреки това, разбираме идеята, която SlashFilm описват доста стегнато в следното изречение:

“Малко момче (вероятно на 5 години) и робот обикалят галактиката, издирвайки произхода на човечеството в свят обезлюден откъм хора и пренаселен с роботи.”

На нас ни звучи доста добре.

Последният път, когато писахме за Гарет Едуардс, споменахме, че не сме особено доволни от избора му да последва нискобюджетния, но определено як “Monsters” (тогава не го бяхме гледали, но вече сме и определено си заслужава) с новия “Годзила”. Разбираме го, и ние нямаше да откажем, ако някой ни се примоли да ни даде няколко милиона и да ни запрати в голямото добрутро, особено ако ни обещава, че няма да ни се бърка и ние сами ще взимаме всички творчески решения, но все пак шансовете крайният резултат да става за нещо не са никак големи (ако и Дейвид С. Гойър да пренаписва сценария). Този роботски Star Wars звучи къде-къде по-интересно.

Ето какво казва и самият Едуардс:

“Това е фантастика, много по-амбициозна от “Monsters”. Ще изисква всичките ми ресурси. Идеята е да вземем положителните елементи от това да имаш повече пари и да ги комбинираме с положителните елементи от това да нямаш никакви пари.”

Да, винаги това е била идеята на предизвикателството, наречено “втори хит”, но уви, рядко се получава. От друга страна ни харесва, че Едуардс вече мисли за живот след “Годзила” и при това става дума за скромна като бюджет (35 млн. и вероятно скоро ще се намери кой да ги даде), но амбициозна като замисъл фантастика. Такива обичаме най-много – ето този проект звучи близко като идея.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *