„Battleship”

Никога не сме разчитали адаптация на прочутата настолна игра „Battleship” да бъде нещо специално, но все пак имахме някакви надежди да не е пълно… крушение. Надежди, главно свързани с името на Питър Бърг, който адски харесваме и за който смятаме, че не е лишен от творчески талант, и с това, че от филми, базирани на играчки и увеселителни паркове, станаха прилични летни хитове – защо да не се получи и с „Battleship”?

За съжаление обаче, това, което виждаме от първия трейлър, никак не ни вдъхва доверие:

Не знаем какво точно очаквахме, но със сигурност не и това. Съвсем определено филмът изглежда като някакъв кофти spin-off на „Трансформърс” с щипка евтинийка в стил „Пърл Харбър” (това, че и двете заглавия, които даваме за пример, са на Майкъл Бей, е случайно). Само си представяме как ще пасне Раханчето (нашето лично име за Риана) на цялата работа. Ако не знаете, тя ще е експерт по оръжията, направо ще е „чу-дно!”

Разочаровани сме и че поне засега не се потвърждават слуховете, че сценарият на Джон и Ерих Хьобер („Б.С.П. – Бесни Страшни Пенсии”, „Ледена смърт“), ще представя сблъсъка и от гледната точка на извънземните. Разбира се, може това да го пазят за следващия етап на рекламната кампания, ама се съмняваме.

Абе, с две думи: дори стратегически разположените (още в началото) прелести на Бруклин Декър не успяха да ни вдъхновят. Явно наистина ще трябва да чакаме екранизацията на „Бикове и крави”.

Режисьор на филма е Питър Бърг („Много лоши неща”, „Кралството”, „Ханкок”), а в ролите са Лиъм Нийсън, Тейлър Кич, Александър Скарсгаард, Риана, Бруклин Декър и др.

Ако ви вълнува, премиерата е на 18 май 2012 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

  1. Забравих да кажа, че филмът е на „студиото-което-не-бива-да-се-назовава“. Дано им потънат 200-те милиона, дано!

  2. @Влади Неколов
    Ако не ми беше жал за Бърг и Нийсън такива клетви щях да им метна, че…

    @Кики
    На такову мяза! 🙂

  3. BADASS! Ще се гледа.

    Извънземни кораби, разрушители, много вода и Лиам Нийсън: само за големия екран, с биричка в ръка. Бърг разби с „Кралството“ и знам, че ще се справи и този път.

    Не обръщам внимание на негативизма. То в последните години не е излязъл голям филм, който да не бъде плют, най-вече от фенове на претенции като Дървото на живота. Но най-голямата плюнка ще бъде тази в лицето на същите тези хейтъри, когато филма се превърне в хит и даде старт на нова поредица. Аз се радвам, че Холивуд прави такива филми, защото ако всичко беше както го искат критиците и феновете на индитата, всеки филм щеше да бъде двучасов разговор между двама герои, които обсъждат дълбоки философски теми. По скоро бих се наръгал с вилица в окото, отколкото да гледам подобен филм в киносалона.

    Както каза моя човек Били Боб Торнтън: „Киното е създадено с една единствена цел – да забавлява публиката.“

    И аз съм убеден че Battleship ще забавлява публиката. Който не му изнася да си чака следващите филми на Уди Алън и Терънс Малик, където пак ще става дума за екзистенциални, олигофренални и други подобни чудесии, които карат някои хора да се чувстват изключително „Ентелегентни“.

    Ние от простолюдието ще си се кефим на Battleship.

    Век out.

  4. Век, дали осъзнаваш, че ти си най-долното и негативно хейтърче появавало се из този сайт?

  5. Не, но нали ти си ми зад гъза да ми припомняш.

    То за друго не ставаш, така че….

  6. Съгласен съм с Век. Филмите като Батълшип отнасят прекалено много незаслужени критики. Аз с интерес следя развитието на проекта.

    Дринов, филма прилича на Трансформърс, защото е на същите продуценти. А доколкото знам, режисьора нееднократно се е консултирал с Майкъл Бей относно по-мащабните екшън-сцени. Така че приликите с филмите на Бей не са изненадващи : )

  7. @Век
    Абе, Век. Ако на това викаш „badass“…. не знам. 🙁

    И това, което правиш е да сравняваш свинска пържола с череши! Не знам дали ме разбираш.

  8. @Veso
    Хубаво, но на мен не ми харесва. Знаеш, че по принцип съм отворен към подобни блокбастъри. Нищо от това, което видях не ми допадна. Нищо!
    Да се надяваме, че следващия трейлър ще бъде по-добре. Все пак за предпочитане е кофти трейлър и готин филм, вместо обратното, нали?

  9. Още помня как със сестра ми играехме на „Кораби“ върху листове с големи квадратчета. 🙂 Редовно си я пускам и на телефончето.:):):)

    След разочарованието от „Batlle of LA“, към този подхождам доста резервирано. Очаквам поредното набозено с тонове ефекти безумие. Естествено нямам нищо против да ме изненада с нещо повече от обичайните юс клишета – любови, великата им армия, всичко това видяно и от трейлърчето.

    Надали има и сай-фай фанатик, който да се впечатли от дизайна на извънземните кораби. Много трансформърско верно…и не го казвам с добро. И все пак, искаме и тяхната гледна точка.

  10. Честно казано, прилича на трейлър на компютърна игра. Нещо от сорта на „Command and Conquer“. А пък аз през цялото време си мислех, че действието ще се развива в космоса и много се бях надъхал. Все пак може и да излезне нещо прилично с Питър Бърг зад кормилото. Дано! 🙂

  11. @Makedonski..
    Не съм играл от училище, когато убивахме скуката в часовете. 🙂 🙂

    @Кристиан Валентинов
    Ако беше в космоса щеше да е една идея по-добре. 🙂

  12. Добре, наистина ли искате да ми кажете, че това не е поредният трейлър-пародия на College Humor?

  13. Нещо много взеха да я предъвкват тая тема за лошите извънземни роботи….При Трансформърс мина номера, ама нещо тука съмнителна ми се вижда работата. Обаче щом Лиъм Нийсън е тука лошо няма, тоя човек е прекалено голям! Дано успее да спаси филма от болезнено големия брой клишета, които успяха да избълват за 2-3 минути. Сещате се: безотговорния готин пичага, който става горд американски солджър, русата развратна кака, смелите американски военни, които са първа линия (ас олуейс) срещу извънземното нападение, дори и огромния купол, който създават ми напомня на PC играта Far Cry, в който извънземни попадат на един тропически остров и докато американци и корейци се стрелят из джунглата за да докопат кораба гадините замразяват всичко в околията по подобен начин… Ще видим за какво става дума, аз съм малко резервиран на този етап.
    П.С. Иначе наистина е тъпо да се сравняват Дървото на живота и Трансформърс – има си филми за всякакви душевни състояния и всякакви вкусове. И аз се дразня на претенциозните хипстърски изцепки как видиш ли всичко с малко ефект е за американизирани кретени с едноцифрено IQ, а филмите в които реално нищо не се случва и са направени само с цел „люта душевна чекия на прашасалите, вечно неразбрани и кисели кинокритици по фестивалите“ ( разбирай глупости от рода на Another Earth). Има и изключения, разбира се, например „The Man from Earth“ бешe изключително скромен, интелигентен и смислен Sci-Fi филм без нито един ефект, но без да има претенциите да е някакъв прехвален, смърдящ на въздухарски претенции инди шедьовър. Бих го сравнил единствено с приятен и увличащ разказ от едновремешните книжки Библиотека „Галактика“. Но за жалост рядко намирам такива филми, да видим Melancholia дали ще излезе нещо подобно…

  14. Много разчитам на „Меланхолия“! За другото съм съгласен. 🙂
    “The Man from Earth” ми харесва, но не останах впечатлен. Прилича ми на готин епизод от „Зоната на здрача“, разтеглен до размерите на игрален филм.

  15. Филма го очаквам с нетърпение, но още от сега знам две сигурни неща: Нийсън ще гушне букета сравнително бързо, а Риана в последния момент ще натисне детонатора, ще взриви извънземните и ще спаси света.

    : ))))