Performance-capture „Animal Farm” за Серкис и Уайът

от на 2011-07-10
 

Анди Серкис и Рупърт Уайът - „Animal Farm”

Само на нас ли ни се струва, че категорично няма нужда от този филм? Не, защото „Animal Farm” на Джордж Оруел не го заслужава, напротив, не можем да се отървем от чувството, че просто няма как екранизацията да е на същото ниво. Дори и с помощта на Анди Серкис и режисьора Рупърт Уайът, които явно са се сдушили на снимачната площадка на предстоящия „Възходът на планетата на маймуните”.

Разбира се, Серкис отдавна е фен на формата „performance-capture” и въобще няма да си правим труда да изброяваме ролите му – че те хората забравиха как изглежда от толкова много главни роли. Между другото, напълно подкрепяме подмяната на „motion-capture” с „performance-capture” и особено когато става дума за Серкис е направо обидно да използваме поостарелия израз – ако смятате, че той прости смешния костюм с точиците, за да може после да нарисуват някоя маймуна как ходи и вдига разни неща, сигурно сте онази зрителка, която излезе от прожекция на „Final Fantasy” с репликата „тея приличат на нарисувани”.

Но да се върнем към „Animal Farm”. Засега няма кой знае какви подробности около проекта, освен това, което се споменава в тазмесечния брой на списание „Empire” – Уайът и Серкис обсъждат възможността за нова екранизация на студио „The Imaginarium”, част от продуцентската компания на Серкис „Caveman Films”. По принцип бихме се зарадвали на подобна новина (разбира се, това може да се промени след като гледаме „Възходът на планетата на маймуните”), но както вече казахме, малко ни смущава, че става дума за „Animal Farm”. Дето има една приказка, leave well enough alone.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-07-10 at 20:34

  "Фермата на животните" е великолепна книга. На мен лично проектът ми изглежда интересен и някак допълнително вдига очакванията за "Планетата"; силно се надявам тоя Уайът да се окаже печено, талантливо и интелигентно копеле. Ако не – линч и псувни, разбира се. :)

  Отговор

 • 2011-07-11 at 02:23

  Съвсем точно казано – великолепна книга! И точно поради тази причина, това ми изглежда като издевателство над нея! Не виждам абсолютно никакъв смисъл от подобна екранизация. Да, звучи готино като техно-идея, но какво ще ни донесе това?
  Стискам палци за "Маймуните"!

  Отговор

 • 2011-07-11 at 02:58

  Според мен е подходяща за филмиране в подобен формат, стига да се запази острият и сатиричен тон. А ако се осерат, ще го оплюеш и толкоз. :)

  Отговор

 • 2011-07-11 at 12:53

  Според мен има голям шанс да не стигне до екран!

  Отговор

 • 2011-07-11 at 13:33

  Мен Фермата ме по-кефи от 1984 :) затова, ако е направена както трябва, ще е голям кеф :)

  Много як портрет на прасуна Наполеон си намерил, Дринов :)

  Тия дни мислех какво да прочета, ще взема да препрочета Анимал Фарм :)

  Отговор

 • 2011-07-11 at 22:01

  И на мен ми се причете! Това е едно от хубавите неща на такива проекти, карат де се върнеш към първоизточника. Мисля си и за филма. Единственият шанс да изпитам истинско вълнение е да го направят много мрачно и едновременно гротескно и реалистично.

  Наполеон е змей! :)

  Отговор

Коментирайте