Пътеводител на любопитния киноман

Подложете
малко виртуална храна, преди да се нахвърлите на богатата новогодишна трапеза. За целта са подходящи заглавия като „Джули и Джулия”, „Храна за душата”, „Яж, моли се и обичай”, а и „Средиземноморска диета”, който не е никак диетичен.

Поздравете
ТВ звездите Илайза Душку и Тей Дигс. На 30 декември дамата навършва 30. Предстои да я гледаме в история за Ноевият ковчег. Колкото до г-н Дигс, който се справя еднакво добре с адвокати, лекари и музикални изпълнения, – на 2 януари ще чукне 40-така (и въобще не му личи!).

Празнувайте
междупразничната работна седмица с преговор на „Shine a Light” на Мартин Скорсезе. Хем носталгично, хем музикално, хем поддържащо предновогодишния дух, хем само за 2 лв (в Дома на киното).

Пребройте
колко филма са ви харесали през 2010 година, колко от заплануваните да гледате сте пропуснали, и кои актьори са ви разочаровали, но сте склонни да им дадете втори шанс. Така кинопрограмата ви за идните месеци бързо-бързо ще се запълни.

Представете си
как любимият ни нов Батман, Крисчън Бейл, ще изглежда като католически свещеник, под режисурата на китаеца Джан Имоу, в „Nanjing Heroes” – история за клането в Пекин, извършено от японските окупатори през зимата на 1937 г.

Прочетете
„Пътешествията на Гъливер” на Джонатан Суифт (или поне частта „Гъливер в страната на лилипутите”, писана през 1721 г.), за да не мислите за историята, а да се забавлявате с простотиите на Джак Блек, докато гледате филма на Роб Летерман.

Пътувайте
до Венеция за празниците, в компанията на Джони Деп и Анджелина Жоли. „Туристът” е римейк на френския филм „Антъни Цимер” и разказва за суперкрадец със сменена самоличност, който трябва да метне интерпол и руската мафия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *