Спейси и Финчър отново работят заедно

от на 2011-03-04
 

Кевин Спейси и Дейвид Финчър

Британският минисериал “House of Cards” и продълженията му за премиер министъра Франсис Ъркхарт (в ролята абсолютно феноменалният Иън Ричардсън) – безкомпромисна гад, чиято цел бе да управлява по-дълго от Маргарет Тачър – е едно от най-любимите ни телевизионни “изживявания” на всички времена и единствената причина да не кълнем зловещо всички свързани с американския римейк (знаем, че става въпрос за нова екранизация на едноименния роман, ама това си е мижи да те лажем), са имената на хората, които ще отговарят за проекта.

Изпълнителен продуцент и режисьор на пилотния епизод ще бъде Дейвид Финчър, сценарист ще е Ерик Рот, а сега разбираме, че главната роля ще се изпълнява от Кевин Спейси (освен това и той ще бъде изпълнителен продуцент), което бележи първия път, в който той и Финчър ще работят заедно след “Седем”. Вече споменахме какво ни е мнението за Иън Ричардсън, но като знаем на какво е способен Спейси като злодей (Джон Доу, Бъбривкото Кинт – всички знаете другото му име :) – че дори и Лекс Лутор) няма как да не ни се прииска да го видим в ролята.

Едно от най-яките неща в британския сериал бяха моментите, в които Ъркхарт се обръщаше директно към зрителите и силно се надяваме този елемент да се запази и в новата версия.

А сега ни извинете, отиваме да си пуснем един-два епизода, че ни се пригледа яко.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-03-04 at 21:40

  Дринов, ей с такива новини ми сгряваш сърцето. 😀

  Какво да искам повече – политически трилър – един от най-любимите ми жанрове; Кевин Спейси, на когото знаеш, че се покланям заради една противоречива статия 😉 и Финчър, който с всеки свой филм (особено „Зодиак“) все повече и повече започва приятно да ми напомня за начина на работа на Кубрик. Пък щом е замесен и един от най-добрите мини сериали на последните 20 години… еее рай, майка! 😀

  PS Потвърждавам, че Иън Ричардсън е злато и чакам повече с нетърпение!

  Отговор

 • 2011-03-07 at 01:52

  @Влади Неколов

  Радвам се, че ти згрявам сърцето. :) Честно ти казвам и на мен ми подейства сгряващо, нищо, че ми се ще да не го пипат този сериал. Той и "Профит" ми бяха мега-любими.

  Отговор

Коментирайте