Space Jokey и класически пришълци в “Prometheus”?

от на 2011-01-28
 

Space Jokey

Когато ви казахме да се подготвите психически, защото тепърва предстоят още много новини (и слухове) за “Prometheus” на Ридли Скот, имахме предвид точно това.

Последното (засега) късче информация идва от Skymovies и то определено ни допада. Техен „доверен” източник съобщава, че пришълците, в класическия им вариант създаден от Х. Р. Гигер – за който знаем, че ще работи по филма – не само ще присъстват в историята, но ще бъдат и важна и неразделна част от нея.

Освен това, той споменава още, че са построили пилотската кабина на Space Jokey в „Pinewood”, точно по модела от първия „Пришълец” и, при все появилите се в пресата коментари, във филма ще има пришълци, при това „big ones”! Това потвърждава първите изказвания на Скот, че „Ще разберем кой по дяволите беше онзи Space Jockey. Онзи, който седеше в стола на извънземното превозно средство”.

Новините обаче, не свършват до тук. Научаваме още, че „главният кораб във филма ще бъде пилотиран от гигантска глава, която вероятно ще бъде CGI, а част от технологията ще е био-механична”. Тук определено виждаме как нещата се връзват с идеята, с която ви запознахме, че “Prometheus” е името на космически кораб, който представлява една голяма мислеща машина.

И последно, източникът на “Sky” хвърля светлина и върху неприятното за феновете изказване на Скот за „ДНК-то на Пришълеца”, което предполагаше, че може и да не видим истински пришълци във филма. Той твърди, че „сцените, които се снимат в Мароко, представляват археологични разкопки, където откриват извънземно ДНК, което някак дава координати на нов свят”. Човекът обаче, не знае дали тези разкопки във филма ще са на друга планета.

Честно ви казваме, ако тази информация се окаже вярна, ще отскочим до офиса на “Sky”, където и да се намира той, и всичките ще ги нацелуваме по челцата.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте