Винченцо Натали ще режисира „Невромантик” по Уилям Гибсън

от на 2010-05-08
 

Винченцо Натали ще режисира „Невромантик”

Докато сме в очакване на „Splice” на Винченцо Натали, научаваме прекрасната новина, че той е бил нает да режисира дълго отлаганата екранизация на един от най-важните и иновативни романи във фантастичния жанр и по-специално този на киберпънка – „Невромантик” на Уилям Гибсън.

„Невромантик” е един изключително сложен в стилистично отношение роман и поне на нас в началото ни беше доста труден за четене. Затова не е изненада, че екранизирането му се оказва доста проблематично начинание. Последната информация, която имахме за проекта бе от преди близо три години и се отнасяше за това, че режисьор ще бъде Джоузеф Кан, а за главната роля бе спряган самият Анакин Скайуокър, Хейдън Кристенсен – не искаме да обиждаме човека, но силно се надяваме сега, с обявяването на името на Натали, той вече да не е замесен по никакъв начин.

В новината ни за втория трейлър на „Splice” вече ви казахме, че сме огромни почитатели на Винченцо Натали и смятаме „Cube” за един от най-добрите фантастични трилъри през последните 15 години. Единственото име, което евентуално би ни зарадвало повече, щеше да е личният фаворит на Гибсън, Крис Кънингам, за когото авторът заяви преди години, че е най-подходящият човек, който да екранизира романа му. И ако сте гледали поне един от клиповете му, значи знаете защо.

Всичко това поставя в перспектива другите два проекта на Натали „High Rise” на Джей Джи Балард и римейкът на „Swamp Thing” и силно се надяваме в най-скоро време да разберем повечко подробности какво точно да очакваме занапред.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте