Джордж А. Ромеро с римейк на „Profondo rosso”

Наскоро разбрахме, че Ромеро смята да заснеме още два филма от поредицата си за „Мъртвите”, която вече наброява цели шест филма. И точно когато си мислехме, че скоро няма да си вземе почивка от жанра, който собственоръчно създаде, от „Variety” чрез „Empire” съобщават, че той възнамерява да направи римейк на една от класиките на Дарио Ардженто „Profondo rosso” – популярен и с английското си заглавие „Deep Red” – в 3D вариант.

Ромеро и Ардженто са работили заедно и в миналото. Като почитател на „Нощта на живите мъртви” и на самия Ромеро, Ардженто го кани в дома си в Рим, където на спокойствие да напише сценария на това, което ще се превърне в най-любимия ни зомби филм на всички времена „Зората на мъртвите”. По-късно Ардженто помага със събирането на парични средства за финансирането на филма, написва голяма част от музиката и отговаря за монтажа на версията предназначена за неанглоговорящите страни. Освен това през 1990 двамата си партнират в изградения от две части „Two Evil Eyes”.

За съжаление, този път Ардженто няма да е пряко замесен по никакъв начин в този проект, който Ромеро се надява снима по-късно тази година по сценарий на брата на Дарио, Клаудио Ардженто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *