Историята на киното познава множество филми, в които по-възрастен, властен човек започва недообмислена и волатилна връзка с по-младия си подчинен. Обикновено тези истории се фокусират именно върху неравните властови отношения и как те влияят по-често на безвластния млад участник. Сега обаче обръщаме поглед към един филм, който изглежда ще иска да обърне тази динамика наобратно.

Става дума за новият филм на Халина Рейн, наречен Babygirl, където в главните роли ще видим Никол Кидман и Харис Дикинсън. Още когато разбрахме за филма, ни прозвуча като интересна концепция, но също така нямахме търпение да видим следващо произведение на Рейн, която ни впечатли с дебюта си Bodies Bodies Bodies.

В Babygirl Кидман играе богата и успешна бизнесдама, която влиза в необмислена и неочаквана връзка с млад стажант в компанията ѝ. За разлика обаче от повечето подобни разкази, тук ясният властови дисбаланс в професионалната среда е контрастиран с доминантно-субмисивната сексуална връзка, на която двамата се отдават.

Вижте трейлъра сега:

Това, че този трейлър е секси и провокативен, го смятаме за постижение, въпреки че изглежда като даденост за подобен сюжет – виждали сме голямо количество примери за филми, които си мислят, че са секси, а просто са неудобни и неприятни за гледане. Също така обаче много ни привлича комплексността на разказа, който е едновременно за тази сложна връзка, която героите трябва да навигират, но и за семейството и вътрешния свят на една жена, която може да е на върха на кариерата си, но явно й липсва нещо. Никол Кидман, разбира се, е невероятно атрактивна жена и нямаме съмнение, че ще бъде удоволствие за гледане в тази роля, каквито е правила и преди в кариерата си, но също ще се радваме и да видим Харис Дикинсън, който откакто се появи на филмовия ни хоризонт все повече ни впечатлява.

Имайки предвид, че до момента BDSM отношения в масовото кино са представяни практически само по ужасяващо нездравословния начин на 50 нюанса сиво, стискаме палци в Babygirl подходът към темата да е по-сериозен и многопластов. Пък и кой не иска около Коледа да гледа филм, който определено не е за деца?

Babygirl е написан и режисиран от Халина Рейн. В главните роли са Никол Кидман, Харис Дикинсън, Жан Рено, Софи Уайлд и Антонио Бандерас.

Премиерата е насрочена за 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment