През годините сме гледали биографии на известни музиканти, вариращи в качеството си от най-доброто до най-посредственото, че и по-зле. Още откакто разбрахме обаче, че се подготвя филм за живота на Роби Уилямс, в който музикантът ще бъде представен като CG маймуна, знаехме, че Better Man: Роби Уилямс ще е филм, който може да бъде всякакъв, но със сигурност няма да е като останалите.

Тъй като последно сме говорили за проекта преди повече от три години, сега ще припомним повечето подробности. Режисьорът на безумно успешния Най-великият шоумен Майкъл Грейси се съюзява с Роби Уилямс, за да разкаже историята на един от най-известните, но и най-скандалните изпълнители в поп музиката. Филмът ще мине през скромното начало на Роби, през избухването му на английската и световната сцена като част от бойбандата Take That и до стратосферичната му слава като солов изпълнител. Също така обаче филмът ще навлезе в проблемите на Роби със зависимостите, лудите фенове и таблоидните медии, които го преследват през целия му живот.

А за решението Роби Уилямс да бъде представен като маймуна, докато всички останали са си обикновени хора? Е, можем само да се надяваме, че метафората в този избор ще работи на повече от едно повърхностно ниво. Самият Уилямс записва гласа зад кадър и изпълнява всички песни, а Джоно Дейвис прави performance capture изпълнението и репликите на Роби в сюжета.

Вижте първия трейлър сега:

Вижда се ясно, че Better Man ще е впечатляващ визуално и от гледна точка на оригинални решения. Можем само де са надяваме, че освен това ще успее да пресъздаде невероятната харизма на Роби Уилямс, когато той дава интервюта и особено когато е на сцената, защото неговото шоу заслужава да бъде представено подобаващо на публиката, която не е имала възможност да го гледа на живо. Разбира се, че цялата работа с маймуната в един момент може да доскучее и да стане досадна, но се надяваме, че останалите качества на филма, за които трейлърът дава сериозна заявка, ще наклонят везните повече.

Better Man: Роби Уилямс (Better Man) е режисиран от Майкъл Грейси по сценарий, който той е написал заедно с Оливър Коул и Саймън Глийсън. В главните роли са Джоно Дейвис, Стив Пембертън, Кейт Мълвейни, Деймън Хериман и Роби Уилямс.

Щатската премиера е насрочена за 17 декември, а след това филмът ще тръгне в широко разпространение на 17 януари 2025 г. У нас филмът е планиран за 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *