Предизвикателство за по-взискателната публика и забавно приключение, което въобще не се взима насериозно – може би тези определения ще подхождат на новата авантюра на братята Русо, които ще се завърнат в „творческите полета“ на Marvel Studios и ще режисират Avengers: Doomsday и Avengers: Secret Wars (каквито и шантави сюжети да се конфигурират в комиксовата вселена!), но само след като приключат с един друг свой проект – The Electric State, който ще се позиционира в Netflix.

Имаме възможност да хвърлим първи поглед към главните действащи лица (и роботи!) благодарение на Vanity Fair.

Трябваше дълго да се взираме, за да се уверим, че на снимките заедно с чудната Мили Боби Браун е и Крис Прат – ако той е пуснал този предизвикателен мустак, доста добре му се е получило дегезирането в образа на неговия герой. Братята Русо са се заиграли с едно алтернативно минало – 90-те години на ХХ век, когато разни симпатични роботи са се разбунтували срещу човечеството, след като са се сдобили с разум – и разбира се, има сериозен екшън и военни действия между изкуствения интелект и хората. Авторите на The Electric State твърдят, че не трябва да се търсят прилики с Терминатор, но това ще го преценим чак след като хвърлим око на самия филм, нали?!

Сюжетът се върти около едно момиче (Мили Боби Браун), която е поела на мисия да открие изчезналия си брат. На помощ ѝ се притича ветеранът от войните между хора и роботи Кийтс (Крис Прат). Надяваме се историята да е изпълнен с фантазия и чудни апокалиптични пейзажи пътешественически филм с много приключения, стрелби, както и с добре конструирани комедийни епизоди. Антъни Русо споделя, че този филм ще се превърне в своеобразен „мост“ и „интересна прелюдия“ към завръщането им в света на Marvel.

Ние отдавна следим проекта на братята за екранизация на рисувания разказ на дизайнера на концептуално изкуство, писател и художник Саймън Сталенхаг – ще напомним туксинопсиса на историята, както и рисувания трейлър, дело на Сталенхаг, който беше популяризиран преди години в Kickstarter:

В края на 1997 година една тийнейджърка решава да избяга от къщи заедно с любимата си жълта играчка-робот. Двамата потеглят в пътешествие на запад през странната реалност на Съединени Щати, в които останките от гигански бойни дронове са неизменна част от околната среда, сериозно замърсена от всякакви боклуци на консуматорското, уж високо-технологично общество, което се разпада пред очите ни. Когато колата на бегълците наближава края на континента, светът отвъд прозореца на превозното средство започва да се разпада още по-бързо, сякаш някъде отвъд хоризонта кухата сърцевина на цивилизацията най-накрая успява да погълне всичко…

Почитатели сме на Саймън Сталенхаг, надяваме се братята Русо да са се справили чудесно с екранизацията на необичайния му научно-фантастичен роман и очакваме филма с нетърпение. Очевидно трансформирането на разпространението на филми в световен мащаб е повлияло и на решението за представянето на The Electric State на кино – създателите му са се отказали от тази авантюра и се очаква филмът да се появи през март 2025 година в стрийминг платформата Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *