Знаем, че не всички следят жадно прогнозите за наградния сезон, които започват общо взето от самото начало на есента, когато по-големите фестивали като Кан, Венеция, Торонто и Телюрайд са приключили – повечето филми са имали поне някакви прожекции за пред критици, така че разбирачите започват да спекулират кои от тях имат шансове за награди. Няма и нужда да се гледат прогнозите, ние знаем, че наградните сезони имат навика да се променят доста, докато вървят. Това обаче, което е неоспоримо е, че общо взето кои са двайсетината филма, за които ще се говори, са ясни. Един от тях по всичко личи, че ще бъде A Real Pain.

A Real Pain е вторият филм, който страхотният Джеси Айзенбърг пише и режисира. Той разказва за двама братовчеди в късната част на трийсетте години, чиято баба е починала и в нейна чест те отиват на екскурзия в Полша, където да почетат нейните и съответно собствените си корени. Самият Айзенбърг, освен другите си задачи по проекта, влиза в една от двете главни роли, а партньор му е Киран Кълкин.

В първия трейлър фокусът основно беше върху частта от тази история, която събира двама души с доста противоположни характери и ги изпраща на пътуване – позната формула, която може да работи добре, стига да е изпълнена правилно. Сега предлагаме да видите втория трейлър, който също добре показва комедийните страни на филма, но този път дава ясно да се разбере, че все пак тук става дума за двама души, които имат собствени проблеми, а освен това отиват на екскурзия за възпоминанието на жертвите на Холокоста – драма също ще има.

Ето го и трейлъра: 

A Real Pain ни изглежда точно така, както очаквахме и след първата реклама – забавен и прочувствен едновременно, идеална смеска между драма, комедия, път за пътуване и среща на противоположни характери. Така или иначе щяхме да го гледаме, а заради цялото вълнение и спекулацията за шансовете за награди даже се надяваме, че и по-широка публика ще се поинтересува от него.

A Real Pain е написан и режисиран от Джеси Айзенбърг. Ролите се изпълняват от Айзенбърг, Киран Кълкин, Уил Шарп, Дженифър Грей, Кърт Егиауан, Лайза Садови и Даниел Орескес.

Филмът ще има премиера в лимитирани киносалони на 1 ноември, след което постепенно ще се показва на все повече места.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *