По принцип винаги се впечатляваме, когато филм успее да върви по тънката граница между драмата и ако не „комедия“, то поне реалистичната лекота, която повечето тежки ситуации в истинския живот притежават. Разбира се, че има филми, които са тежко драматични през цялото време и са страхотни, но смятаме, че тези, които успяват да предадат дуалността на живота и това, че понякога хората се смеят в най-трудните си моменти, правят нещо специално. Ако има един човек, който винаги свързваме с този тип баланс, то това е Педро Алмодовар.

От много време очакваме новият филм на Алмодовар и то още преди да знаем, че конкретно това ще бъде The Room Next Door, а по-скоро защото това е англоезичният пълнометражен дебют на испанския майстор. В него той събира двете невероятни Тилда Суинтън и Джулиан Мур и разказва история за човешкото достойнство, за болката, приятелството и това как се държим с хората в екстремни ситуации.

Вижте новия трейлър сега:

Винаги сме впечатлени от това колко цветни и колко наситени могат да бъдат филмите на Алмодовар, той не се подхлъзва по иначе разбираемия инстинкт да илюстрира трудните моменти с мрак и измити цветове – напротив, той знае, че понякога в най-идиличните пространства хората също изпитват болка. Тук виждаме, че героинята на Тилда Суинтън се подготвя да вземе финалното решение за живота си, за да не живее в агония в безумно скъпо имение, но има нужда от подкрепата на своята стара приятелка, с която обаче отдавна не са близки.

Ето го и официалният синопсис:

Ингрид и Марта са били близки приятелки, когато са били млади и са работели заедно в едно списание. След това Ингрид е станала писателка на романи, а Марта – военен кореспондент  и обстоятелствата на живота са ги разделили. След години без контакт, те се срещат отново в една екстремна, но странно мила ситуация.

The Room Next Door е написан и режисиран от Педро Алмодовар. В главните роли са Тилда Суинтън, Джулиан Мур, Джон Туртуро, Алесандро Нивола, Естер МакГрегър и др.

Широката премиера ще бъде на 20 декември, но в България имаме възможност да видим една специална прожекция като част от програмата на фестивала Cinelibri на 25 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *