Ескейп стаите са много приятно забавление за всички, които намират удоволствие в това да нареждат пъзели и ребуси и се кефят на малки, но умно измислени неща, на кутийки в кутийки и тайни подразделения на чекмеджета. Ескейп стаите също така са приятно забавление, защото знаеш, че няма никаква истинска опасност да не излезеш, за разлика от героините в предстоящия филм Heretic.

Припомняме, че Heretic е поредният филм, в който Хю Грант изглежда се забавлява ужасно много със злодейска роля, този път доста по-сериозно макабрена от предишните му няколко подобни антагонистични роли, където по-скоро все пак беше преувеличен, почти анимационен злодей. С голямо удоволствие ще го гледаме за пръв път в истински психологически хорър-трилър, където той ще трябва наистина да ни уплаши.

Историята се върти около две млади мисионерки, в чиито роли влизат Клоуи Ийст и Софи Тачър, които почукват на вратата на привидно безобидния г-н Рийд, който обаче ще ги въвлече в смъртоносна игра.

Харесват ни много детайлите, показани в тези трейлъри, които загатват, че Heretic няма да е просто един от онези хоръри, където някакъв ненормалник заключва жертвите си в някаква къща. Тук фокусът са загатките, пъзелите и капаните. Добавеният елемент на това, че злодеят ще тормози героите с въпроси за вярата им, още повече ни привлича, защото добавя още един допълнителен слой на изтезание и мотивация към цялата история, която често липсва в много хорър филми. На този етап ни се струва, че Heretic не просто изглежда добре, но и е замислен умно и ако наистина се окаже, че е построен като пъзел, ще бъдем изключително доволни.  

Heretic е написан и режисиран от Скот Бек и Брайън Уудс (A Quiet Place). В главните роли са Хю Грант, Клоуи Ийст и Софи Тачър.

Премиерата ще бъде на 8 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *