Често сме изказвали възхищението си за темповете, с които работи Лука Гуаданино. Италианският режисьор вече от години е повече от продуктивен, изкарва понякога дори по два филма на година, обявяват се по няколко негови проекта наведнъж и имайки се предвид колко харесваме работата му, всяко едно ново обявление за предстоящи негови начинания, ни кара да се вълнуваме. Сега обаче ще разкажем една по-различна история.

Беше обявено, че Лука Гуаданино планира да си партнира с Lionsgate, за да направи нова версия на Американски психар (American Psycho) – неостаряващата култова класика от 2000 г., адаптация на едноименния роман на Брет Ийстън Елис. Защо? Кому е нужно? Кой ще изиграе ролята на Патрик Бейтман, която толкова от нас неразривно свързват с Крисчън Бейл и великолепната му кариера, сред която този герой винаги е поставян сред най-иконичните му? Все добри въпроси.

Донякъде разбираме как някой би си помислил, че това е добра идея. Много от филмите на Гуаданино са адаптации на книги, включително предстоящия Сбъркан и ненадминатия за много хора любимец Призови ме с твоето име. Без съмнение освен това много хора ще посочат Суспирия и Голямото плискане като обновени вариации на по-стари филми, които се получават чудесно. Само че нека да бъдем ясни – и в двата примера Гуаданино модернизира повече от 40-годишни италиански филми, които той представя на англоговоряща публика. Американски психарняма никаква нужда от модернизация – той наистина вече е на 24 години, но все пак е една от класиките на киното от онзи период и се съмняваме много отдадени фенове на седмото изкуство да не са го гледали, пък и да не са, той е много лесно достъпен – в тази секунда в Netflix.

Разбира се, всичко може да се промени. Множество проекти, включително на режисьор като Гуаданино, с когото практически целия Холувид (от актьори до студия) се избива да работи, всъщност никога не се осъществяват. Наскоро например ние отбелязвахме плановете му за адаптация по Повелителят на мухите или пък биографичен филм за Одри Хепбърн, които изглежда вече напълно са се разпаднали. Италианецът освен това усилено в момента работи по телевизионната адаптация на Brideshead Revisited, както и предстоящите му филми с Джош О’Конър, Джулия Робъртс и Андрю Гарфийлд, за които нямаме търпение.

По принцип колаборацията между Гуаданино и сценаристът Скот З. Бърнс (Contagion, The Report) ще ни бъде адски любопитна. Не разбираме обаче за какво трябва да е точно по този проект. Със сигурност ще следим развитието му и ще споделяме всякакви новини около тази идея.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Със сигурност не е нужно да се прави нова версия т.е. римейк на „Американски психар“, трябваше да поработи върху адаптация на „Повелителят на Мухите“, който за жалост не се осъществи.