Имаше момент, в който бяхме привикнали да споделяме новини за проекти на Лука Гуаданино сякаш по няколко пъти на година. И въпреки че по стечение на обстоятелствата се случиха някои забавяния, тази година по всяка вероятност ще излязат цели два негови филма – Претендентите, който очакваме през април и Queer, който много хора спекулират, че ще дебютира във Венеция. Италианецът всъщност не спира да работи и сега ще ви разкажем за още два нови филма, които той подготвя, между всичките си други обявени проекти.

Първата много интересна новина е, че като повечето големи режисьори, Гуаданино практически може да си избере с коя мегазвезда да работи и този път ще го направи с Джулия Робъртс. Иконичната актриса вече не се появява на екран особено често, но не се учудваме, че се е съгласила да работи именно с Гуаданино и сме доста любопитни какъв филм са ни подготвят двамата. Обявено е, че проектът им се нарича After the Hunt – трилър, чийто сценарий е написан от Нора Гарет.

Историята проследява университетска преподавателка, която се оказва на професионален и личен кръстопът, когато студент отправя обвинение към неин колега, а в същото време наяве излиза тъмна тайна от минало ѝ. Звучи ни мистериозно и интересно, вероятно изследване на характери, което може да завие в много посоки. Колаборацията между Гуаданино и Робъртс няма как да не ни блазни, така че ще се ослушваме за новини около After the Hunt, за който все още не е обявена дата за начало на снимки.

Това може да се дължи и на факта, че Гуаданино също така подготвя още един филм – нова адаптация на книга, този път Separate Rooms (Camere Separate) на Пиер Виторио Тондрели. Драматичен гей романс, историята проследява Лео, италиански писател, чийто немски любовник Томас е починал. Докато пътува за Мюнхен, Лео започва да си припомня тяхната среща и живота им в Париж, нощите, прекарани в апартамента на Томас в Монмартр и едно отчаяно надрусано бягане през горите на северна Франция.

Няма как да не се направят съпоставки с шедьовъра на Гуаданино Призови ме с твоето име, но честно казано само можем да стискаме палци, че той ще успее да направи още един такъв монументален филм. Нямаме нужда някой да е особено разнообразен, ако филмите му са еднакви, но все брилянтни. По Separate Rooms Гуаданино ще работи отново с Джош О’Конър, който участва и в Претенденти. О’Конър напоследък ни впечатлява все повече и само бихме се радвали, ако с Гуаданино си станат редовни партньори, което вече изглежда като доста голяма вероятност – те са работили заедно и по реклама на Астън Мартин, която само ни напомня на какво е способен Гуаданино, когато заведе красив актьор на красива локация.

Лука Гуаданино е един от най-интересните и вълнуващи режисьори, работещи в момента, и само можем да се радваме, че е толкова продуктивен. С интерес ще чакаме всяко едно от неговите предстоящи занимания и ще споделяме всичко, което научаваме за тях.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *