Когато човек обича сатира, бързо се научава, че за добрата сатира не трябва да има граници и нищо не е прекалено ценно, че да бъде сатиризирано, напротив – понякога най-весело е да гледаш подигравки с любимите ти неща. Затова и толкова се зарадвахме, когато разбрахме, че майсторът на сатирата Армандо Янучи се съюзява с великия Сам Мендес, за да направят сатиричен сериал за правенето на супергеройски филми.

Сериалът се нарича The Franchise и е продукция на HBO, което също веднага ни носи увереност, защото те имат установени отношения с Янучи – последните му два сериала, безумно успешният Veep и недооцененият Avenue 5, също бяха осъществени от тях. Освен това просто сама по себе си идеята е страхотна – да се сатиризира правенето на супергеройски филми, да се покаже колко сериозно хората, които ги правят, приемат тази не особено сериозно звучаща задача, но и да покажат искрената любов и напрежение, които артистите усещат.

В главните роли освен това влиза страхотен актьорски състав, включващ Химеш Пател, Ая Кеш, Били Магнусен, Даниел Брюл и Ричард И. Грант. Вижте първия тийзър сега:

Първият тийзър ни показва точно това, което очаквахме да видим и не можем да бъдем по-доволни. Личи си, че на първо място ще бъде напрежението между креативния екип и студиото – една пословично обтегната връзка, особено когато става дума за супергеройски филми. Освен това виждаме различните герои и странностите на техните професии, от невротичните актьори, постоянно имащи нужда от внимание, до изтощените режисьори и най-вече работниците на продукцията, недооценената маса, които правят филмите възможни.

По всичко личи, че The Franchise е сатира, която обаче е направена с много любов и признателност към всички тези откачалки, занимаващи се с тази така странна професия. Винаги сме смятали, че сатирата се получава единствено, когато авторите ѝ искрено обичат обекта на подигравките си и ни се струва, че случаят тук е точно такъв.

The Franchise е създаден от Армандо Янучи, Сам Мендес и Джон Браун. В главните роли са Химеш Пател, Ая Кеш, Били Магнусен, Даниел Брюл, Джесика Хайнс, Лоли Адефопи, Айзък Пауъл, Дарън Голдстийн и Ричард И. Грант.

Първият от общо 8 епизода ще се появи по HBO и в платформата Max на 6 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *