Забелязахме, че от миналогодишното споменаване на Cassandro не сме попадали на новини за един от големите ни любимци Гаел Гарсия Бернал, който не се колебае да поема всевъзможни актьорски предизвикателства. Новата поредица на Hulu – La Máquina, в която участва не само той, но и неговият добър приятел и колега от много години – Диего Луна (помните И твойта майка също, нали?), е първият проект на стрийминг-платформата, заснет на испански език.

Историята, която разказват мексиканските актьори в La Máquina, е за прочут боксьор и завръщането му на ринга, под светлините на прожекторите и скандиращите трибуни. Какво се случва междувременно? Може да хвърлите един поглед на трейлъра, който ни среща с главните герои и дилемата, пред която е изправен Естебан „Машината“ Осуна.

Шоурънър и сценарист на сериала е Марко Рамирес, който е трупал опит като сценарист на Sons of Anarchy, The Defenders, Daredevil и е един от авторите (с Джордан Пийл и Саймън Кинбърг) на рибута на The Twilight Zone. Диего Луна споделя пред Vanity Fair, че той и Бернал дълго са търсили тема, която да е значима за тях и да отразява отношението им към развитието на света и проблемите в отношенията между хората в последните години. Ето върху какво акцентира  официалният синопсис на сериала La Máquina:

След съкрушителна загуба на ринга, боксьорът Естебан Осуна, познат като „Машината“, е близо до края на своята кариера. Но неговият мениджър и най-добър приятел Анди Люхан е решен да го качи отново на върха. Сериозна пречка се оказва ненадейната намеса на престъпна организация – битката в предстоящия последен боксов мач може да се окаже на живот и смърт. Естебан трябва да се справи с личните си проблеми, но и да защити семейството си, както и бившата си съпруга – журналист, която е напът да се сблъска челно с тъмната страна на спортната реалност.

Освен чудните Гаел Гарсия Бернал и Диего Луна (буквално неразпознаваем в тази визуална трансформация), в актьорския екип на сериала участват още Ейса Гонсалес, Лучия Мендес, Хорхе Перугория, Андрес Делгадо, Карина Джиджи и Дариам Коко.

Премиерата на шестте епизода на La Máquina е след един месец – на 9 октомври 2024 година, в платформата Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *