Едно време имахме навика да прецъкваме каналите на телевизора и често попадахме на филми, към които принципно не бихме проявили интерес, но заглеждахме просто защото са там. Понякога това са най-големите изненади – може да няма известни актьори или някакъв впечатляващ бюджет, но скрити диаманти има навсякъде и просто защото един филм не може да се похвали с голяма холивудска премиера, не значи, че не може да ни изненада с нещо. В днешно време това, разбира се, се случва по дълбините на стрийминг платформите, а не по телевизионните канали, но винаги можем да се надяваме да попаднем на нещо изненадващо.

Един такъв филм, който ще излезе в платформата Max е Caddo Lake. Оригиналната история за този трилър се е родила, когато сценарст-режисьорите Логан Джордж и Селин Хелд виждат снимка на езерото Кадо в Тексас и толкова се вдъхновяват от вида му, че решават да построят сюжет около него. Самият филм разказва за серия от хора, които изчезват около езерото и двама души, които случайно разкриват тайната на това какво стои зад привидните изпарявания.

В главните роли ще видим Дилан О’Брайън, талантлив млад актьор, който обаче след тежкия му инцидент на снимачната площадка на Лабиринтът: Последният кандидат, не успява да си намери особено интересни проекти. Партнира му Илайза Сканлън, която сме виждали като трагичната Бет от Малки жени. Другото име от екипа на филма, което трябва задължително да споменем, е това на М. Найт Шамалан. Всеизвестният режисьор тук е в продуцентска роля, тъй като режисьорите са работили с него по неговия собствен сериал за Apple TV+ Servant. Не можем да предполагаме колко креативна роля е имал в този проект, но атмосферата определено подсказва за негов тип филм.

Вижте трейлъра на Caddo Lake сега: 

Неоспоримо е, че това е филм, който не изглежда особено впечатляващо, няма какво да се залъгваме. Сниман е красиво обаче и сякаш има потенциал да изгради истинско напрежение. И докато наистина подозираме, че Caddo Lake ще потъне в дълбините на стрийминга, където хората ще попадат само инцидентно на него, не отричаме, че той може и да предложи едно-две стойностни неща, на които случайните зрители да се насладят.

Caddo Lake е написан и режисиран от Логан Джордж и Селин Хелд. В главните роли са Дилан О’Брайън, Илайза Сканлън, Даяна Хопър, Каролин Фалк, Сам Хенингс, Ерик Лейндж и Лорън Амброуз.

Филмът ще бъде достъпен в платформата Max на 10 октомври.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *