Много често актьорите правят странни ходове в своите кариери. Нямаме обяснение защо Джейсън Момоа се е навил да участва в идеята на Warner Bros. за драматизирането на една (очевидно) популярна игра – A Minecraft Movie. Но и нямаме съмнение защо се е стигнало до реализирането на това… нещо.

След успехите на вариациите на Lego-филмите и след чудесния резултат на Супер Марио Bros.: Филмът, компаниите очевидно преглеждат де що има „изостанало“ от игровите теми, за да разнообразят асортимента от предложения за по-млади зрители. И след като Момоа е известен като всеобщ любимец – на деца, майки, младежи, девойки, дори и баби – защо да не развее коси в изкуствено зелените полета, на които пасат полиестерно-квадратни, рунтави овчици?!

Вижте трейлъра на A Minecraft Movie.

Честно казано, най-голямото кощунство в случая е използването на една от най-психеделичните песни на любимите ни The Beatles, но явно продуцентите са си платили сериозните авторски права, за да уверяват всички зрители, че попадат във „тайнствен и вълшебен“ свят с това необикновено пътешествие. А Джак Блек прилича на антропоморфен гигантски енот. За пълнота на очакваното преживяване ще приложим и официалния му синопсис:

Добре дошли в света на Minecraft, където творческият подход ти помага не само да създаваш неща, но и да оцеляваш! Четирима неудачници – Гарет Гарисън-Боклучарят, Хери, Натали и Доун, се опитват да се справят с обикновените си грижи и проблеми, когато ненадейно са „засмукани“ през мистериозен портал в Надземния свят – странно, кубично пространство, което процъфтява благодарение на въображението. За да се завърнат у дома, те ще трябва да усъвършенстват този свят – и да го защитят от зли същества като прасета и зомбита. В магическия поход им помага неочакваната еспертиза на създателя-изобретател Стив. Приключението ще предизвика всеки един от петимата да бъде максимално дързък и да участва в обединените усилия на групата със своите уникални съзидателни творчески способности – всичко онова, което е абсолютно достатъчно, за да се радват на успех и признание и в реалния свят…

Както е видно, в A Minecraft Movie участват Джейсън Момоа, Джак Блек, Ема Майърс, Даниеле Брукс, Себастиан Южен Хансен и Дженифър Кулидж. Режисьор на игрално-анимационния хибрид е Джаред Хес (Napoleon Dynamite, Nacho Libre, Thelma the Unicorn).

Премиерата е предвидена за 4 април 2025 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *